Invest NL

Invest-NL stapt in klimaatfonds Extantia Capital

De Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL investeert in Extantia Capital, een op klimaat gerichte durfkapitaal investeerder met hoofdkantoor in Berlijn en een lokale aanwezigheid in verschillende delen van Europa.

De unieke strategie en werkwijze van Extantia, samen met de reeds bestaande sterke relaties in Nederland, zijn voor Invest-NL aanleiding om zich te committeren aan dit fonds. Met een investering van € 10 miljoen onderschrijft Invest-NL de missie om bij te dragen aan een duurzame toekomst en het versterken van de Nederlandse hightechsector.

Ruud Zandvliet, Principal Energy bij Invest-NL, stelt: “Onze betrokkenheid bij Extantia sluit aan bij ons strategische doel om financiering te realiseren voor kapitaalintensieve en impactvolle projecten. De wetenschappelijk onderbouwde aanpak van Extantia bij het beoordelen van impactondernemingen, gekoppeld aan robuuste operationele ondersteuning, zal het Nederlandse investeringslandschap versterken. We zijn enthousiast over het potentieel van Extantia om de financieringsmogelijkheden voor hardware-gebaseerde ondernemingen in Nederland te verbreden.”

Sebastian Heitmann, partner bij Extantia, voegt hieraan toe: “We werken erg graag samen met investeerders die waarde toevoegen en beschouwen het progressieve mandaat van Invest-NL als een voorbeeld voor anderen. De samenwerking is goed van start gegaan en we zien veel mogelijkheden om samen te werken met Nederlandse ondernemers. Voortbouwend op de sterke hightech basis in deze regio, kijken we ernaar uit om de volgende generatie ondernemers te ondersteunen die duurzame projecten ontwikkelen.”

Extantia voert onder meer een grondige Carbon Math-beoordeling uit voorafgaand aan elke investering om een tijdige en significante bijdrage aan de koolstofreductie te waarborgen en neemt impactdoelen op in de compensatie van de fondsmanager. Het fonds gebruikt ook een uitgebreide methodologie om te verifiëren dat nieuwe technologieën geen schade aanrichten en negatieve impact op het milieu en de samenleving vermijden. De primaire focusgebieden zijn energie, industriële processen, gebouwen, transport en technologieën voor koolstofverwijdering.

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact op met Ruud Zandvliet.

 

Ruud Zandvliet
Principal energy

[email protected]