Invest NL

Invest-NL investeert € 10 miljoen in SET Ventures om de energietransitie te versnellen

Invest-NL kondigt vandaag de investering aan van € 10 miljoen in SET Fund IV. Het fonds, beheerd door SET Ventures, investeert in bedrijven die zich richten op digitale technologieën en data die de overgang naar een emissievrij energiestelsel versnellen.

SET Fund IV richt zich op digitale oplossingen die volgens SET essentieel zijn voor de energietransitie. Voor een koolstofvrije economie is het noodzakelijk dat de oplossingen die vandaag de dag al beschikbaar zijn, effectief opgeschaald worden. Terwijl de kosten van zonne-energie, windenergie en batterijen blijven dalen, stimuleren nieuwe innovatieve bedrijfsmodellen en diensten deze transformatie en versnelt dit de adoptie door consumenten en bedrijven. 

De strategie van SET Ventures sluit aan bij de directe investeringen van Invest-NL die over het algemeen gericht zijn op de maakindustrie, vanuit de overtuiging dat innovatie op elk niveau van de technologiestack noodzakelijk is om de energietransitie vooruit te helpen. Volgens SET Ventures is voor een succesvolle strategie een systematische aanpak essentieel, waarbij alle aspecten worden geïntegreerd voor het nemen van weloverwogen en impactvolle investeringsbeslissingen. Als voorloper in investeringen in de energietransitie, verwacht SET Ventures significante co-investeringsmogelijkheden aan te bieden, met name in grotere Series A of latere financieringsrondes. 

Evelien Bijl, Investment Manager bij Invest-NL: “We zijn verheugd om samen te werken met SET Ventures in het bevorderen van een koolstofvrij energiestelsel. Het commitment van SET Ventures aan het ondersteunen van digitale oplossingen voor het energiesysteem sluit perfect aan bij ons doel om impactvolle, duurzame innovaties te stimuleren.” 

Anton Arts, Managing Partner bij SET Ventures, zei: “Bij SET Ventures geloven we dat veel van de technologieën die nodig zijn om te komen tot een uitstootvrije energieproductie al aanwezig zijn. Ons fonds investeert daarom in digitale-first bedrijven die innovatieve bedrijfsmodellen en toepassingen gebruiken om verandering teweeg te brengen bij consumenten en bedrijven. We zijn zeer enthousiast over het feit dat Invest-NL nu deel uitmaakt van Fonds IV.” 

Andere investeerders in het SET IV Fonds zijn onder meer het Europees Investeringsfonds (EIF), ABN AMRO Bank, Triodos en ASR. 

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.


Evelien Bijl
Investment Manager


 

Blijf op de hoogte van nieuwe investeringen, duurzame innovaties en inspirerende ondernemersverhalen. Schrijf je in voor de maandelijkse Invest-NL nieuwsbrief!