Invest NL

Invest-NL en provincie Noord-Brabant financieren groei MKB

Invest-NL gaat samen met de provincie Brabant leningen tussen de €5 en €15 miljoen verstrekken aan innovatieve, snelgroeiende, bedrijven. In totaal wordt er €60 miljoen beschikbaar gesteld door beide partijen.

Invest-NL gaat samen met de provincie Brabant leningen tussen de €5 miljoen en €15 miljoen verstrekken aan innovatieve, snelgroeiende bedrijven. In totaal wordt er €60 miljoen beschikbaar gesteld door beide partijen. 

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen en Wouter Bos (CEO Invest-NL) hebben de samenwerkingsovereenkomst hiertoe ondertekend. Grotere mkb-bedrijven die snel willen groeien, kunnen hiervoor moeilijk de benodigde financiering krijgen bij fondsen, banken of overheden, zo bleek in 2017 uit onderzoek in opdracht van de provincie Brabant. Door samenwerking met Invest-NL kan de provincie bedrijven toch voorzien van grote bedragen met een hoger risico. Kansrijke bedrijven kunnen dankzij de leningen sneller groeien en bijdragen aan de oplossing van de grote maatschappelijke uitdagingen, zoals verduurzaming.

De provincie Brabant verstrekt de leningen via de zgn. mkb-plusfaciliteit. Door het aanbieden van leningen word verwacht ook private investeerders (zoals banken en pensioenfondsen) over de streep te trekken. De leningen helpen bedrijven bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe fabriek of het opzetten van grootschalige productie mogelijk te maken. Bedrijven kunnen hierdoor hun product sneller op de markt brengen.