Invest NL

Financiering van circulariteit

We kijken naar de hele keten, van grondstoffen en productie tot ontwerp en hergebruik. In het bijzonder kijken we naar innovaties die transities en nieuwe technologieën mogelijk maken.

Denken in cirkels in plaats van in (rechte) lijnen met een begin en een einde. Dat is de essentie van circulair ondernemen. Het vereist een nieuw denkkader en dus ook nieuwe verdienmodellen.

De circulaire economie is van invloed op de hele productieketen; van grondstofwinning tot hergebruik en afvalverwerking. Het gaat over het terugdringen van energiegebruik en CO2-uitstoot, maar ook over het ontwikkelen en inzetten van duurzame en ecologische grondstoffen. Of de biobased economy, waar biologische grondstoffen fossiele grondstoffen vervangen.

We kijken naar de hele keten, van grondstoffen en productie tot ontwerp en hergebruik. In het bijzonder kijken we naar innovaties die transities en nieuwe technologieën mogelijk maken. Het typische lange termijn karakter van dit type investeringen sluit goed aan bij Invest-NL financiering met het karakter van ‘geduldig kapitaal’.

Contact

Wil je weten of Invest-NL jouw onderneming in circulariteit kan helpen met het vinden van de juiste financiering? Ik hoor graag van je. 

Guy de Sevaux
Senior Business Development Manager

Financiering van circulariteit

[email protected]

Op zoek naar financiering?

Met enkele korte, gerichte vragen schatten we in of jouw project of onderneming in circulariteit in aanmerking komt. Je krijgt direct terugkoppeling.