Invest NL

Agrifood

samenvatting card

Programma’s en projecten

 

FASCINATING -  Werken aan de landbouwsector van de toekomst

Het open innovatieprogramma Fascinating (Food Agro Sustainable Circular Nature Technology), heeft als doel om binnen 10 jaar in Groningen een circulair systeem te realiseren dat duurzaamheid, natuur, gezonde voeding en economische impact met elkaar in balans brengt. Invest-NL zal in een meerjarige samenwerking Fascinating ondersteunen met het opzetten en versterken van samenwerkingen, het opschalen van innovatieve oplossingen en ontwikkelen van rendabele business cases (op nationaal en regionaal niveau). 

Lees verder

Fastlane programma - landelijk investor readiness programma voor innovatieve proteïne pioniers

Invest-NL heeft de handen ineen geslagen met Foodvalley NL en ScaleUpNation om het Fastlane programma te lanceren. Het programma richt zich op ondernemingen met innovatieve technologieën, ingrediënten en productie methodologieën die de eiwittransitie kunnen versnellen. Het idee van de Fastlane is eigenlijk heel simpel: ondernemers krijgen ondersteuning van een multidisciplinair team van ervaren experts om hun venture sneller en gerichter te ontwikkelen om groeifinanciering aan te trekken.

Lees verder

Business Innovation Program Food – landelijk market readiness programma voor circulaire agrifood pioniers

In het Business Innovation Program Food begeleiden we ondernemingen, gericht op hoogwaardiger gebruik van (groene) grondstoffen en het tegengaan van verspilling, met de ontwikkeling van hun businesscase. De komende editie start op 8 september 2021. Meld je aan via onderstaande link. Invest-NL werkt samen met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen, stichting Samen tegen Voedselverspilling en Rabobank binnen het Business Innovation Program Food.

Lees verder

North Sea Farmers – ketenbrede aanpak voor ontwikkeling nieuwe eiwitbronnen

North Sea Farms (NSF) heeft als doel om in 2023 de eerste 160 ha zeewierboerderij (in Europa) te hebben opgezet op de Noordzee met een rendabel business case (productie van 1000 ton zeewier). Invest-NL ondersteunt NSF met het vormen van een consortium, doet onderzoek naar de strategie en ontwikkeling van een financierbare businesscase.

Lees verder

Onze investeringen binnen Agrifood

Contact

Heb je een vraag over een van deze programma’s? Of ben je een Agrifood ondernemer of investeerder die kennis met Invest-NL wil maken? Neem dan contact met ons op.

 

Ansa Baykus-Wasim

Business Development Manager 

 

Liz Duijves

Business Development Manager