Invest NL

Andrea de Bruijn

Head of HR

Binnen Invest-NL geeft Andrea leiding aan het HR-team en geeft ze vorm aan het HR-beleid van Invest-NL. In haar functie als Head of HR wil ze op haar eigen manier ook een bijdrage leveren aan het duurzamer en innovatiever maken van Nederland. “Wij voelen ons verantwoordelijk voor het creëren van een duurzame, positieve werkomgeving waarin iedereen zich thuisvoelt.”

De frisse, open bedrijfscultuur en de spirit van een scale-up is erg aanstekelijk. Je werkt hier met veel gedreven jonge mensen

In eerste instantie kende ze Invest-NL alleen van wat ze erover in de media had vernomen. Invest-NL is een organisatie die veel impactinvesteringen realiseert. Een mooie club die ondanks de informele bedrijfssfeer echt over de inhoud gaat.

“De fase van de organisatie vind ik erg interessant. Als een scale-up valt er nog zo veel te ontdekken en vorm te geven. Ik ben dan ook trots om hier onderdeel van te zijn. Er worden niet zomaar investeringen gedaan. Het zijn impactinvesteringen waarin strategisch over de toekomst is nagedacht en hierop wordt geanticipeerd.” De oprechte maatschappelijke betrokkenheid die ze er proeft, sluit goed aan bij hoe zij zelf in het leven staat.

Het leven heeft Andrea geleerd om iedere dag een moment van verwondering te zien en dankbaar te zijn. Tot vandaag de dag past ze dit nog elke dag toe. Haar positieve mindset voedt ze door veel te lezen. “Ik lees graag. Het boek 'Dat beloof ik' van Roxane van Ieperen en 'Het 6-minuten dagboek' liggen nu op mijn nachtkastje.” Andrea zit echter niet stil. Ze haalt ook energie uit tennissen, (klassieke) muziek luisteren en een goed stuk wandelen in de natuur.

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf

Andrea is zich ervan bewust dat we niet langer in dit tempo kunnen blijven consumeren. Ze vindt dat een ieder moet bijdragen aan een duurzamere omgeving. Dat doet ze niet alleen met haar werk voor Invest-NL, maar ook in haar persoonlijk leven. Voor haar is het bijvoorbeeld minder kleding kopen. En als ze iets koopt, is het vaak tweedehands. Ook op andere manieren probeert ze een bijdrage te leveren. Zo eet ze minder vlees, reist ze meer met het OV en probeert minder te vliegen. “Tenslotte draait het leven om balans”, aldus Andrea.