Invest NL

Abo Rassa

Senior Business Development Manager

Binnen Invest-NL helpt Abo innovatieve bedrijven en ondernemers bij het proces van idee tot realisatie en opschaling. “Ik heb veel waardering voor deze mensen. De praktijk is vele malen weerbarstiger dan dat we ons vaak realiseren. Toewijding en doorzettingsvermogen zijn heel belangrijk.”

Wij zorgen voor olifantenpaadjes die noodzakelijk zijn. We werken samen met bijzondere ondernemers die het verschil willen maken en niet opgeven bij tegenwind

Werken in een dynamische omgeving ligt Abo goed. Invest-NL is relatief jong en dat betekent dat je relatief veel invloed hebt op vorming van het bedrijf. Een breed mandaat is daarbij belangrijk. “Hier kun je je ontwikkelen. En dat doe je samen. Dat betekent groot denken en heel scherp definiëren om een sneeuwbaleffect te realiseren.” Dit vergt inzicht en zelfdiscipline. Dat is de uitdaging. Het vraagt ook veel van de compacte en jonge organisatie. “Het is mooi om te zien wanneer het lukt om samen stappen te maken. Ik geloof absoluut in de kracht van diversiteit.”

Het is een hele diverse club mensen. Vol van ambitie en ‘eagerness’ om impact te maken!

Maatschappelijke betrokkenheid heeft voor Abo veel betekenis. Als kind heeft hij de oorlog in Afghanistan meegemaakt. “Het gaat om wat ons menselijk maakt, ons tot elkaar brengt en wat het beste uit ons haalt. Wij geven onze eigen maatschappij vorm. We staan nu ook samen aan de lat van de maatschappelijke transities. Ik wil mijn bijdrage daaraan leveren.” 

Abo maakt een vergelijking tussen zijn persoonlijke ervaringen en de maatschappelijke transities. Als persoon heb ik meerdere keren ‘mogen’ ervaren hoe het is om in een compleet andere systeem te leven. En wat een transitie van het ene naar het andere systeem inhoudt. Die ervaring komen mij nu goed van pas in mijn werk.

Zo gedreven als Abo is met zijn werk, is hij ook privé. “Mijn vrienden zullen zeggen dat ik altijd druk en eigenwijs ben maar ook dat ik er altijd ben voor ze. Dat vind ik heel belangrijk. Ik ben begaan met mensen en wil het maximale uit het leven halen. Dat vind ik mooi.”

Voor de ontspanning sport en danst Abo graag. “Ik heb een brede muzieksmaak: van klassiek Indiase muziek, tot pop, rock, soul, Turks, Arabisch, Afrikaans, Zuid-Amerikaans enzovoort. En dan allemaal door elkaar. Thuis word ik de 30 seconden DJ genoemd.”

Abo vertrouwt op zijn intuïtie als leidraad. Ik geloof sterk in serendipiteit. Dat heb ik al vaak mogen ervaren in mijn leven. Zo heb ik meerdere keren een ‘ontmoedigend advies’ gekregen om bijvoorbeeld niet naar het buitenland te gaan voor een studiejaar of een nieuwe baan. Elke keer is het goed gekomen. Wanneer je je echt openstelt kunnen mooie dingen ontstaan in het leven. Dat is mijn overtuiging.”