Invest NL

Marlou Kortstee

Investment Associate

Dagelijks analyseert Marlou investeringsproposities door te spreken met ondernemers en industrie-experts, en door – samen met het deal team – markt- impact- en technologie analyses te doen. Marlou gaat ook proactief in de markt op zoek naar innovatieve start- en scale-ups die een verschil kunnen maken in onze maatschappij. “Ik heb daarin veel vrijheid. Dat is super leuk. Je komt in contact met veel interessante mensen die oplossingen hebben ontwikkeld en er alles aan doen om ze groot te maken.”

“Met de inhoud van ons werk krijgen we een kijkje in de toekomst. We kijken naar technologieën en bedrijven die nu nog maar net beginnen maar wellicht over 10 jaar niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij.”

Iedereen bij Invest-NL heeft de wens om de toekomst te verbeteren. Dat geeft veel energie

Marlou is altijd geïnteresseerd geweest in complexe maatschappelijke vraagstukken en wilde graag werken bij een organisatie die zich echt richt op de toekomst. Die vond ze in Invest-NL. “Van duurzame landbouw tot plastic recycling en van digitalisering in de zorg tot energieopslag, alles komt voorbij en iedere propositie vraagt om een weloverwogen analyse. Dat is ontzettend leerzaam en inspirerend.”

Invest-NL is nog een jong en relatief klein bedrijf waar iedereen elkaar kent. En waar je nog heel actief bijdraagt aan het bouwen van het bedrijf. “We zijn als organisatie nog volop in ontwikkeling. En dat biedt kansen. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheid als starter. En je kunt snel leren van een groep ervaren collega’s. Dat maakt het werk erg dynamisch. Wat ik bijzonder vind is dat iedereen bij Invest-NL heel bevlogen is om de wereld een beetje beter te maken. Op een nuchtere manier.”

Ik ben heel graag in de natuur. Dat kan zijn in een ver land maar net zo goed dicht bij huis

De nieuwsgierigheid van Marlou uit zich niet alleen in haar werk maar ook in haar privéleven. Zo maakt ze graag verre reizen om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. “En wanneer ik thuis ben ben ik graag bezig met koken, sporten en spendeer ik veel tijd met mijn vrienden. Deze afwisseling tussen werk en privé vind ik heel fijn.”