Invest NL

Invest-NL investeert € 15 miljoen in EFFECT Photonics

Invest-NL heeft samen met co-lead investor Innovation Industries een financieringsronde geleid van $ 40 miljoen in het Eindhovense fotonicabedrijf EFFECT Photonics. Naast beide lead-investors hebben ook andere bestaande investeerders deelgenomen aan de financieringsronde. Met de investering van € 15 miljoen heeft Invest-NL haar beperkte belang als aandeelhouder sterk uitgebreid.

De investering van Invest-NL verloopt via het Deep Tech fonds dat Invest-NL samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft opgestart. Na de investering in LioniX International eerder dit jaar is EFFECT Photonics  de tweede investering uit dit Deep Tech fonds.

Met de investering is EFFECT Photonics in staat de productontwikkeling en go-to-market initiatieven van hun fotonische lichtchips voor de telekomsector te versnellen. “We zijn Invest-NL, Innovation Industries en onze andere bestaande aandeelhouders dankbaar voor hun voortdurende steun en vertrouwen in de missie en producten van EFFECT Photonics,” aldus Roberto Marcoccia, CEO van EFFECT Photonics. "Deze investering positioneert ons goed om ons portfolio van geïntegreerde optische oplossingen voor de toekomst van communicatie vooruit te helpen.”

Gert-Jan Vaessen, Fondsmanager Deep Tech fonds bij Invest-NL: “Ons Deep Tech fonds is opgezet om ondernemingen met innovatieve complexe technologie, die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen, verder te helpen. De investering in EFFECT Photonics past perfect in deze missie. Daarnaast is het management goed gefocust op toekomstige ontwikkelingen en heeft het EFFECT Photonics gepositioneerd als tier-one business partner. Wij zijn erg blij dat we samen met de andere aandeelhouders deze onderneming verder kunnen laten groeien.”