Invest NL

Invest-NL Deep Tech Fonds investeert in Philips spin-out SCIL

Invest-NL zet zich in voor een duurzame en innovatieve toekomst voor Nederland. Eén van de thema’s waar Invest-NL zich op richt is deeptech. Met ons eigen Deep Tech Fonds investeren we specifiek in bedrijven die actief zijn in key enabling technologies.

Het ontwikkelen van nanotechnologie is een belangrijke ontwikkeling voor een innovatieve toekomst. Daarom ondersteunt Invest-NL via het Deep Tech Fonds SCIL Nanoimprint Solutions met een investering van € 2,5 miljoen, binnen een totale investering van meer dan € 10 miljoen. De investeringsronde, samen met imec.xpand, RSBG Ventures en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), markeert de spin-out van SCIL van Philips in een zelfstandige onderneming.

SCIL maakt baanbrekende nano-fabricageapparatuur en -materialen oplossingen die high-tech industrieën in staat stellen kleinere, efficiëntere fotonische en elektronische apparaten te creëren. Gebaseerd op technologie ontwikkeld binnen Philips Research, heeft SCIL een voortrekkersrol gespeeld in de innovatie van apparatuur voor de miniaturisatie van fotonische apparaten en halfgeleiders. Hun nano-imprint lithografie apparatuur en materiaal maken een hoge-volume en lage-kosten productie mogelijk van producten zoals AR-smartbrillen, lasers, biosensoren en metalenzen voor smartphones en andere consumentenelektronica.

Binnen Philips is SCIL uitgegroeid tot een gevestigde speler met een sterke klantenbasis. Met deze groeifinanciering lanceert SCIL als een onafhankelijke afsplitsing om hun bedrijf verder op te schalen en hun positie als marktleider te versterken.

René Brama, Senior Investment Manager bij Deep Tech Fonds: “Nanotechnologie behoort tot de sleuteltechnologieën binnen de innovatiekracht van Nederland. SCIL is uitstekend gepositioneerd om internationaal te groeien in de snelgroeiende markt van nanoimprint toepassingen, ondersteund door een robuust consortium van technologie-investeerders en een solide intellectuele eigendoms- en patentportefeuille.”

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.

 

René Brama
Senior Investment Manager Deep Tech Fonds

[email protected]