Invest NL

Invest-NL investeert in ViCentra

Invest-NL is verheugd met het financieren van de innovatieve scale-up ViCentra. Het is de eerste transactie sinds de oprichting van Invest-NL begin 2020. ViCentra is een innovatieve scale-up die met haar Kaleido insulinepompsysteem actief is in de markt voor medische technologie ten behoeve van diabetes.

Invest-NL is verheugd met het financieren van de innovatieve scale-up ViCentra. Het is de eerste transactie sinds de oprichting van Invest-NL begin 2020. 

ViCentra is een innovatieve scale-up die met haar Kaleido insulinepompsysteem actief is in de markt voor medische technologie ten behoeve van diabetes. De huidige financieringsronde stelt ViCentra in staat verder te groeien in Nederland. Daarnaast wil het bedrijf op korte termijn internationaal opschalen richting Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Als Impact Investor beoogt Invest-NL via de ViCentra transactie de innovatie en werkgelegenheid in Life Sciences & Health te verhogen. Invest-NL investeert € 4 miljoen in de vorm van een converteerbare lening. Naast Invest-NL zijn ook de huidige aandeelhouders van ViCentra als co-financier betrokken bij de transactie. Het betreft de Nederlandse Venture Capital bedrijven Inkef Capital, LSP, Health Innovations en Kreos Capital.

Wouter Bos (CEO Invest-NL) over de ViCentra transactie: “Dit is waarom Invest-NL is opgericht: innovatieve, snelgroeiende Nederlandse bedrijven voorzien van risicokapitaal zodat ze sneller verder kunnen opschalen. Daarnaast laat deze transactie zien dat Invest-NL altijd samen met andere financiers optrekt.”

Frans Cromme (CEO ViCentra): ”Dit is een belangrijke stap voor ViCentra op een cruciaal moment: wij zullen het kapitaal gebruiken om onze productie te verhogen, verbeteringen door te voeren in het product en commercieel uit te breiden naar andere landen. De beslissing van Invest-NL om mee te investeren helpt enorm om verder op te schalen en bevestigt het potentieel van onze technologie. Ons Kaleido insulinepomp systeem kan zo meer mensen bereiken en hun leven met type 1 diabetes helpen te verbeteren.”