Invest NL

De rol van Nederland in Quantum technologie

Als investeerder van technologie-pioniers heeft het Deep Tech Fonds het onontgonnen terrein van Quantum omarmd en zijn ze de mogelijkheden gaan verkennen die Quantum te bieden heeft. We zijn gestart met een ogenschijnlijk eenvoudige overweging: wat is de rol van Quantum Technologie in de toekomst van Nederland?

Als Deep Tech Fonds hebben we ons ten doel gesteld om kapitaal te verstrekken aan Nederlandse bedrijven die zich richten op het creëren van technologieën van essentieel belang voor maatschappelijke vraagstukken die een transformationele impact kunnen hebben, de zogenaamde key enabling technologies.

Om de nuances en het potentieel van quantum technologie echt te begrijpen, hebben we een studie uitgevoerd naar het Nederlandse quantum ecosysteem. Met deze kennis hebben we een investeringsstrategie ontwikkeld die zich richt op het versterken en bevorderen van het quantum ecosysteem in Nederland. Onze ambitie hierin is helder: de voorname rol van Nederland op diverse quantum domeinen niet alleen behouden, maar ook omzetten in bloeiende quantum ondernemingen.

We begrijpen dat quantum technologie voor velen nog een vreemd en onbekend terrein is. Daarom streven we ernaar om zowel private als publieke (co-)investeerders te informeren over de kansen en mogelijkheden die deze technologie biedt. Door de mythes en onzekerheden rond quantum technologie weg te nemen, willen we de drempels voor investeringen in deze sector verlagen.

De toekomst is quantum, en samen kunnen we ervoor zorgen dat Nederland aan het roer staat van deze spannende technologische ontwikkeling.

Download rapport 'De rol van Nederland in Quantum technologie'

Contact

Vragen over dit rapport of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact op met me op.

 

Gert-Jan Vaessen
Fondsmanager Deep Tech Fonds

[email protected]