Invest NL

Directieteam Invest-NL bekend

In aanloop naar de officiële oprichting van Invest-NL is vandaag de samenstelling van het beoogde directieteam bekend gemaakt.

In aanloop naar de officiële oprichting van Invest-NL is vandaag de samenstelling van het beoogde directieteam bekend gemaakt. Zodra Invest-NL formeel is opgericht bestaat het directieteam uit Wouter Bos (CEO), Anne Mieke van der Werf (directeur Business Development), Jan Pieter Postma (directeur Finance & Risk), Joanne de Jonge (directeur Strategy) en Leo Holwerda (directeur Capital).

De professionele achtergrond van de directieleden laat zien dat zij, zowel in het private als publieke domein, brede kennis en ervaring hebben op het snijvlak van financiering, investeringen, innovatie, verduurzaming en energietransitie. Wat het financieren van investeringen betreft, nemen de directieleden ervaringen mee vanuit de rol van ondernemer én die van financier.

“Ik kijk er naar uit Invest-NL samen met Anne Mieke, Jan Pieter, Joanne en Leo op de kaart te zetten. We delen de ambitie dat Invest-NL over een aantal jaar een niet weg te denken rol speelt bij het financieren en financierbaar maken van duurzaamheid en innovatie”, aldus Wouter Bos.

Jan Nooitgedagt (voorzitter Commissie Advisering oprichting Invest-NL en beoogd voorzitter van de raad van commissarissen) over het directieteam: “Met dit directieteam krijgt Invest-NL de leiding die nodig is om de verwachtingen over Invest-NL waar te maken. Het is een eigentijds team waarvan de leden elkaar op passende wijze aanvullen”.

Invest-NL wordt opgericht om kansrijke ondernemingen te helpen bij het financieren van hun investeringen, vooral ook als daarmee maatschappelijke transities versneld kunnen worden. Het wordt een privaat bedrijf dat is gefinancierd met publieke middelen. De oprichting vindt naar verwachting later in 2019 plaats, zodra het wetsvoorstel dat de oprichting mogelijk maakt door de Eerste Kamer is goedgekeurd.

met tekst alleen

hcytcytcv