Invest NL

Duurzaam investeren in waterbesparing via Hydraloop

Invest-NL kondigt met trots een investering van €5 miljoen aan in Hydraloop, een pionier op het gebied van waterrecycling technologieën. Deze investering maakt deel uit van een Series B financieringsronde, met als doel de R&D en sales engineering functies van Hydraloop te versterken voor wereldwijde expansie. Andere investeerders in deze ronde zijn onder andere Amavi Capital en de NOM.

Hydraloop, gevestigd in Leeuwarden, is een voorloper in de productie en verkoop van gedecentraliseerde residentiële waterrecyclingsystemen die tot 45% waterbesparing bieden voor individuele huishoudens en commercieel vastgoed. Deze technologie wordt steeds vaker gezien als een essentiële oplossing voor het wereldwijde waterprobleem, in lijn met de Sustainable Development Goal 6 (SDG 6) van de Verenigde Naties. 

De investering biedt een oplossingsrichting om de groeiende watercrisis aan te pakken. Met de Hydraloop-systemen wordt aanzienlijk water bespaard, wat bijdraagt aan een duurzamere en waterbewuste wereld. De producten van Hydraloop zullen vooral in gebieden met toenemende waterschaarste een belangrijke afzetmarkt vinden. 

Naast de financiële investering zet Invest-NL zich in voor ondersteuning op het gebied van kennis en netwerk, om Hydraloop te helpen bij het realiseren van haar ambitieuze doelen. Met deze investering onderstreept Invest-NL haar commitment aan duurzame ontwikkeling en de transitie naar een circulaire economie. 

Lars Groenveld, Senior Investment Manager bij Invest-NL zegt hierover: “In ons streven naar een duurzame toekomst erkennen we het belang van innovatieve oplossingen voor de wereldwijde watercrisis. De investering in Hydraloop vertegenwoordigt meer dan alleen financiële steun; het is een commitment aan het behoud van onze kostbaarste bron - water. Hydraloop's revolutionaire technologie biedt een concrete oplossing voor een duurzamer watergebruik, en we zijn trots om hieraan bij te kunnen dragen.” 

Sophie Millenaar, Investment Associate bij Invest-NL vult aan: “Door klimaatverandering wordt de waterschaarstecrisis wereldwijd steeds nijpender. Decentrale waterrecycling op huishoud- en gebouwniveau kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van waterverbruik.”  

“We zijn blij met Invest-NL als nieuwe aandeelhouder van Hydraloop. Ze zijn echte impact investors en hun aandeelhouderschap versterkt onze missie. Samen kunnen we de wereld verbeteren met onze duurzame water technologie” zegt Arthur Valkieser, co-founder en CEO van Hydraloop.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Hydraloop, met een sterke focus op uitbreiding en het veroveren van nieuwe markten. Het bedrijf heeft al indrukwekkende mijlpalen bereikt, waaronder het winnen van van meerdere awards waaronder de ‘Best of the Best’ award op de consumentenelektronica beurs CES en een onderscheiding van de World Intellectual Property Organisation (WIPO) voor hun gepatenteerde technologie. 

Invest-NL kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met Hydraloop en naar de positieve impact die deze innovatieve waterrecyclingtechnologie zal hebben op het wereldwijde waterverbruik. 

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.Lars Groenveld

Senior Investment Manager

 

Blijf op de hoogte van nieuwe investeringen, duurzame innovaties en inspirerende ondernemersverhalen. Schrijf je in voor de maandelijkse Invest-NL nieuwsbrief!