Invest NL

Op naar een duurzame toekomst met bioplastics dankzij het Nationaal Groeifonds

Met de bekendmaking afgelopen vrijdag voor de financiering voor het Biobased Circular programma, maken we in Nederland grote stappen naar klimaatneutrale biobased plastics. In de komende acht jaar gaan we nieuwe productieketens creëren voor onder andere verpakkingen, bouwmaterialen, textiel en coatings.

Invest-NL heeft actief bijgedragen aan de totstandkoming van deze aanvraag. Daarnaast heeft Invest-NL de financiële haalbaarheid van de grote projecten in deze aanvraag getoetst. En niet onbelangrijk: we zien de toekomst van biobased materialen als echte noodzaak voor een leefbare toekomst. We hebben al geïnvesteerd in Avantium, een van de partners in het consortium. Ook werken we nauw samen met partners als Paques Biobased, Relement en andere startups en scale-ups, onder andere in de Groene Chemie Accelerator.

Rol voor Invest-NL in het Nationaal Groeifonds-programma

Het Nationaal Groeifonds heeft Invest-NL gevraagd een belangrijke te rol spelen bij de toekenning van middelen aan het BioBased Circular programma. Samen met het consortium ontwikkelen we financieringsvormen die de toegekende subsidie optimaal inzetten. Dit biedt mogelijkheden om subsidie, leningen of een investering van Invest-NL zelf te combineren (zgn. "blended finance"). Een uitdagende nieuwe verantwoordelijkheid die laat zien hoe Invest-NL helpt de toekomst van Nederland te financieren! 


Vragen over onze rol in het programma? Stuur ons een bericht, we lichten het graag toe!

Of lees meer over het programma op de website van het Nationaal Groeifonds.

Contact

 

Guy de Sévaux
Teamlead Biobased en Circulaire Economie

[email protected]