Invest NL

Invest-NL behaalt EcoVadis Gold certificaat

In november 2022 heeft Invest-NL het EcoVadis Gold certificaat behaald. EcoVadis is een duurzaamheidsratingplatform voor wereldwijde supply chains. EcoVadis maakt het eenvoudig voor inkopers om hun leveranciers te beoordelen op duurzaamheidscriteria. Daarvoor worden vier aspecten beoordeeld: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

Met trots kunnen we vertellen dat Invest-NL met haar prestaties een score van 71/100 een EcoVadis Gold Rating heeft behaald, waarmee we tot de top 5% van de beoordeelde bedrijven behoren.

We zijn erg blij met dit resultaat! Het laat zien dat de manier waarop wij onze duurzame bedrijfsvoering hebben ingericht ook door experts van buiten als solide wordt gezien. Daarnaast geeft het ons een prettig vertrekpunt als we duurzaamheidsmanagement willen agenderen bij bedrijven in onze portfolio. Het doorlopen van de EcoVadis assessment is namelijk niet iets dat Invest-NL alleen zelf heeft gedaan. We hebben in het afgelopen jaar 14 van onze portfolio bedrijven laten beoordelen door EcoVadis en gaan hier de komende tijd mee door. We hebben ervaren dat een assessment als die van EcoVadis prettig is in het uitlichten van wat er goed gaat, maar zeker ook nuttig voor wat er verder nog verbeterd kan worden. Op deze manier kunnen we samen blijven groeien. Ons doel is een portfolio opbouwen met succesvolle bedrijven die ook volwassen zijn als het gaat om duurzaamheidsbeleid en management.

Contact

Mocht je vragen hebben over ons duurzaamheidsbeleid of deze certificering? Neem contact op met Andrea:

 

Andrea van Dijk
ESG & Impact Officer

[email protected]