Invest NL

Invest-NL Deep Tech Fonds investeert in neuromorfe AI chips

Innatera, de Nederlandse pionier in ultrazuinige neuromorfe processors, heeft met succes een Serie-A financieringsronde van € 15 miljoen afgerond, mede gefinancierd het EIC Fonds, evenals bestaande investeerders MIG Capital, Matterwave Ventures en Delft Enterprises. Het Deep Tech Fonds investeert in deze Series A ronde € 4,8 miljoen. Deze kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat om de opschaling naar grootschalige productie te versnellen, het aanbod van toepassingen uit te breiden en te investeren in het relatienetwerk.  

Innatera ontwerpt ultrazuinige microprocessoren die de mechanismen van de hersenen voor het verwerken van sensorgegevens nauwkeurig nabootsen. Deze chip maakt high-performance signaalverwerking en patroonherkenning mogelijk met een fractie van het energieverbruik van reguliere processoren, waardoor het bedrijf voorop loopt in toepassingen in consumentenelektronica, draagbare apparaten zoals wearables en IoT-apparaten.   

De AI-functionaliteit in de chip van Innatera is gebaseerd op het gebruik van Spiking Neural Networks (SNN's). In tegenstelling tot traditionele neurale netwerken, die constant alle data verwerken, reageren SNNs alleen op relevante gebeurtenissen. Dit maakt ze veel efficiënter in het verwerken van sensor data, die vaak veel ruis en redundantie bevat.  

Johan Stins, senior investment manager van het Invest-NL Deep Tech Fonds, is blij met de investering in Innatera: "We zijn enthousiast om Innatera te ondersteunen, een leider in de ontwikkeling van neuromorfe chips voor energiezuinige apparaten. Deze investering past geheel in ons doel om te investeren in belangrijke technologieën die zowel economische vooruitgang als milieuduurzaamheid brengen. Neuromorfische computing, door de efficiëntie van het menselijk brein na te bootsen, vertegenwoordigt een belangrijke stap naar het verminderen van het energieverbruik van AI-technologieën." 

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.

 

Johan Stins
Senior Investment Manager