Invest NL

Invest-NL investeert € 5 miljoen in 4impact capital Fund II

Invest-NL investeert € 5 miljoen in het tweede impact fonds van 4impact. Net als bij het eerste fonds ligt ook voor Fund II de strategische focus op schaalbare software oplossingen met maatschappelijke impact én financieel rendement.

4impact investeert in exceptionele ondernemers in de Seed tot Series A-fase voor initiële investeringen in heel Europa met een focus op de BeNeLux, de Scandinavische landen en het Duitstalige gebied. Naast Invest-NL investeert ook Oost NL in Fund II dat uiteindelijk een beoogde omvang heeft van €100 miljoen.

Founding Partner Pauline Wink van 4impact: "De combinatie van snelle innovatie en exponentiële groei die we zien bij digitale technologie gericht op impact betekent dat we op grote schaal concrete positieve impact kunnen creëren. De bedrijven waar we in investeren lossen de problemen van vandaag op, om morgen een betere wereld te creëren. Het zijn dus de bedrijven van de toekomst die zowel zinvolle impact als financieel rendement kunnen genereren."

"Wij geloven dat digitale technologie van vitaal belang is om de transitie naar een carbonneutrale en circulaire economie te versnellen. De focus van 4impact op early stage digital bedrijven heeft geresulteerd in een veelbelovende portefeuille van impactvolle bedrijven en we kijken ernaar uit om het 4Impact platform naar een hoger niveau te tillen", zegt Tim van Vledder, Senior Investment Manager bij Invest-NL over deze investering in Fund II.

Naar website 4Impact

Contact

Wil jij meer weten over deze investering? Neem contact met me op!

 

Tim van Vledder
Senior Investment Manager

[email protected]