Invest NL

Invest-NL investeert € 6 miljoen in Pryme

Invest-NL investeert via portfolio-investeringsfonds Infinity Recycling in Pryme, een innovatieve clean tech onderneming uit Rotterdam. Samen met een groep andere investeerders wordt er in totaal € 13 miljoen geïnvesteerd in de commercialisatie van Pryme’s pyrolyse proces dat op industriële schaal gebruikt plastic kan omzetten in waardevolle producten.

De nieuwe kosteneffectieve werkwijze voor Pyrolyse die Pryme heeft ontwikkeld maakt het mogelijk dat gebruikt plastic met een hoger omzettingspercentage, op industriële schaal en met lagere CO uitstoot wordt gerecycled. Met de nieuwe financiering kan Pryme de uitrol van haar nieuwe technologie versnellen zodat er uiteindelijk minder plastic wordt verbrand of in de natuur verdwijnt.

“We zijn verheugd om deze groep sterke investeerders aan onze zijde te verwelkomen", zegt Chris Herve, CEO van Pryme. “Net zoals eerdere investeringen van Infinity Recycling en Stichting Multistrat deuren openden en ons in staat stelden belangrijke marktkennis op te doen, verwachten we van onze nieuwe investeerders dat ze elk waardevolle ervaring en perspectieven inbrengen die helpen onze technologie verder te ontwikkelen.”

Elisabeth Storm de Grave, Principal bij Invest-NL: “We zijn enthousiast  dat we in Pryme investeren in nauwe samenwerking met ons portfoliofonds Infinity Recycling en LyondellBasell. Deze investeringsronde is een belangrijke mijlpaal voor het opschalen van Pryme's geavanceerde recyclingcapaciteiten. Ze zijn van cruciaal belang voor het aanpakken van juist die delen van plastic afvalstromen die niet kunnen worden gerecycled door middel van mechanische technologieën. Met deze investering onderstrepen we duidelijk de sterke positie van Nederland om de plastic afvalcrisis het hoofd te bieden.”

Naar website Pryme