Invest NL

Invest-NL investeert in CapitalT

Invest-NL investeert € 5 miljoen in het fonds CapitalT. CapitalT is een venture capital fonds dat zich richt op start-ups in de (pre-)seed fase. Het fonds investeert in AI-gedreven tech-ondernemingen met een impactvolle toepassing in sectoren zoals educatie, digitale gezondheidszorg en klimaat technologie. Met deze investering stimuleert Invest-NL de doorgroei van start-ups in een risicovolle fase in Nederland.

Invest-NL investeert € 5 miljoen in CapitalT. CapitalT is een venture capital fonds dat zich richt op start-ups in de (pre-)seed fase. Het fonds investeert in AI-gedreven tech-ondernemingen met een impactvolle toepassing in sectoren zoals educatie, digitale gezondheidszorg en klimaat technologie. Met deze investering stimuleert Invest-NL de doorgroei van start-ups in een risicovolle fase in Nederland.

Nicolaas Heij (Senior Investment Manager fondsinvesteringen Invest-NL): “Invest-NL is enorm ingenomen om deel uit te maken van de investeerdersbasis van dit eerste fonds van CapitalT. Met hun expertise worden er aantrekkelijke investeringen gedaan waarbij er ook volop wordt ingezet op meer diversiteit en arbeidsinclusie bij start-ups die vanuit dit fonds gefinancierd worden.”

Janneke Niessen (Fondsmanager CapitalT):“We zijn zeer verheugd met Invest-NL aan boord. Hun deelname aan het fonds geeft ook andere institutionele investeerders vertrouwen om in te stappen. Het is daarnaast een mooie bevestiging van onze strategie om te investeren in software technologie bedrijven die een echt probleem oplossen met artificial intelligence in o.a. klimaat technologie, educatie en digital health.”

 

Naar website CapitalT