Invest NL

Invest-NL investeert via het ‘Dutch Security TechFund’ in een dataveiliger Nederland

Invest-NL en TIIN Capital gaan samen werken aan een dataveiliger Nederland. Hiertoe is Invest-NL toegetreden tot het ‘Dutch Security TechFund’ en investeert het € 5 miljoen in het fonds.

Invest-NL en TIIN Capital gaan samen werken aan een dataveiliger Nederland. Hiertoe is Invest-NL toegetreden tot het ‘Dutch Security TechFund’ en investeert het € 5 miljoen in het fonds.

Het ‘Dutch Security TechFund’ investeert in innovatieve Nederlandse startups en scale ups die zich richten op dataveiligheid en ‘cybersecurity’ in het algemeen. Alleen of samen met co-investeerders investeert het fonds vanaf € 250.000 in startups en tot € 5 miljoen in scale ups. Voorbeelden van portfoliobedrijven zijn Fraud Dynamics (frauddynamics.com) en Oditty (oddity.ai).

De totale omvang van het ‘Dutch Security TechFund’ bedraagt met de bijdrage van Invest-NL € 30 miljoen. Aanvullend is er € 6 miljoen beschikbaar gesteld vanuit de zogenaamde Seed faciliteit door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Andere investeerders in het fonds zijn o.a. KPN Ventures, O2 Capital, Investeringsfonds Groningen en Innovation Quarter.

Leo Holwerda (Directeur Capital Invest-NL) over de investering: “Door de fondsinvestering in het Dutch Security Tech Fund dragen we bij aan de financieringsmogelijkheden in de dataveiligheid en cybersecurity en maken we het mogelijk om  in een vroege fase en met relatief kleine tickets te investeren in jonge MKB bedrijven in deze snelgroeiende sector. We hebben alle vertrouwen in de expertise en het track-record van TIIN Capital om het fonds tot een succes te maken en Nederland veiliger en innovatiever.”

Michael Lucassen (Managing Partner TIIN Capital) over de toetreding: “Door de betrokkenheid van Invest-NL is tevens onze ambitie een Cybersecurity fonds neer te zetten dat de belangen dient van heel Nederland geborgd. Met recht kan het fonds dan ook het Dutch Security TechFund worden genoemd, dat met het extra kapitaal van Invest-NL dieper kan investeren en daarmee innovatie en groei nog beter kan ondersteunen”.