Invest NL

Invest-NL investeert in ECBF

Invest-NL investeert €10 miljoen in het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF). ECBF is een impact investeringsfonds dat zich richt op Europese innovatieve scale-ups in de circulaire bio-economie. Met relatief grote investeringsbedragen is ECBF een belangrijke toevoeging aan het financieringslandschap voor kapitaalintensieve groeiondernemingen waarbij het nadrukkelijk de samenwerking opzoekt met andere co-investeerders.

Nicolaas Heij (Senior Investment Manager fondsinvesteringen bij Invest-NL): “We zijn zeer content met de investering in ECBF. Ondanks dat het een first time fund is, heeft Invest-NL veel vertrouwen in het opgebouwde team dat individueel een goed track record laat zien en bovendien tijdens het investeringsproces erg professioneel en kundig overkwam. Verder zijn we van mening dat ECBF een waardevolle nieuwe co-investeerder in ons netwerk is met veel kennis en ervaring binnen twee van de focusthema’s van Invest-NL.”

Peter Nieuwenhuizen (Founding Partner bij ECBF): “ECBF is zeer verheugd dat Invest-NL onderdeel uitmaakt van onze vijfde fund closing. Een substantieel deel van onze dealflow is Nederlands en we zien Invest-NL, naast LP, als een belangrijke bron van dealflow en co-investeerder in transacties met impactvolle ondernemingen. Invest-NL heeft als erkend impact investeerder ook een positieve invloed gehad op het aantrekken van andere (impact) investeerders door ECBF.”