Invest NL

Invest-NL investeert in ONWARD

Invest-NL neemt voor € 10 miljoen deel in een investeringsronde van € 30 miljoen voor ONWARD. Andere investeerders zijn o.a. Olympic Investments, LSP, INKEF Capital, Gimv en Wellington Partners.

Invest-NL neemt voor € 10 miljoen deel in een investeringsronde van € 30 miljoen voor ONWARD. Andere investeerders zijn o.a. Olympic Investments, LSP, INKEF Capital, Gimv en Wellington Partners.

ONWARD is een internationale Life Sciences onderneming met haar hoofdvestiging in Eindhoven en ontwikkelt neurostimulatie therapieën voor dwarslaesiepatiënten. Deze therapieën richten zich op het reactiveren van arm-hand coördinatie en loopvermogen alsmede het herstellen van essentiële lichaamsfuncties als bloeddruk en blaasfunctie.

De huidige financieringsronde stelt ONWARD in staat om de twee baanbrekende technologische therapieën verder te ontwikkelen en klinisch te valideren. Zowel het externe systeem (ARCEX) als het implanteerbare systeem (ARCIM) zijn ontworpen om door middel van gerichte, geprogrammeerde neurostimulatie van de ruggengraat dwarslaesiepatiënten beter te laten bewegen en zelfs opnieuw weer te kunnen laten lopen. Hiermee wordt  hun kwaliteit van leven sterk verbeterd en hebben deze patiënten minder hulp nodig, wat een besparing op zorgkosten oplevert.

Beide technologische platforms zijn bekroond met een zogenaamde Breakthrough Device Designation door het Amerikaanse agentschap FDA. Het externe systeem (ARC-EX) maakt onderdeel uit van een cruciale klinische studie Up-LIFT.

“De baanbrekende technologie van veelbelovende neurostimulatie therapieën voor dwarslaesiepatiënten heeft de potentie om hun kwaliteit van leven sterk te verbeteren,” aldus Leo Holwerda, directeur Capital bij Invest-NL, “deze financieringsronde voor ONWARD laat zien dat bestaande en nieuwe investeerders het vertrouwen hebben dat het bedrijf beschikt over de technologie, het vakmanschap en de ambitie om verder te groeien en een toonaangevende marktpositie te bereiken.”

“Het is onze passie om baanbrekend onderzoek te ontwikkelen en vanuit het laboratorium naar de markt te brengen,” zegt Dave Marver, CEO van ONWARD, “deze financiering ondersteunt ONWARD in onze zoektocht om dwarslaesiepatiënten te helpen hun leven op alle mogelijke manieren te verbeteren.”

Naar website ONWARD