Invest NL

Invest-NL treedt toe tot Joint Initiative on Circular Economy (JICE)

Brussel, 17 april 2024 – Invest-NL kondigt met trots aan dat het lid is geworden van de Joint Initiative on Circular Economy (JICE), een samenwerkingsverband van de grootste nationale financierings- en ontwikkelingsbanken en -instellingen van de Europese Unie, opgericht in 2019.

De Joint Initiative on Circular Economy (JICE) is in 2019 gelanceerd door zes grote Europese promotiebanken, waaronder de Europese Investeringsbank (EIB), KfW (Duitsland), BGK (Polen), CDP (Italië), ICO (Spanje) en Caisse des Dépôts Group (CDC, inclusief Bpifrance, Frankrijk). JICE richt zich op het bieden van langetermijnfinanciering aan projecten die de overgang naar een circulaire economie versnellen. Het initiatief streeft ernaar om tegen eind 2025 €16 miljard te investeren in circulaire economieprojecten. 

Invest-NL is toegetreden tot JICE om de kennisdeling en samenwerking te versterken, essentieel voor de bevordering van een circulaire economie. Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL, stelt: "Dit zal de publiek-private financieringsmechanismen versterken, waardoor circulaire oplossingen haalbaarder en schaalbaarder worden." 

Guy de Sévaux, Senior Development Manager bij Invest-NL, benadrukt: "Onze toetreding tot JICE is een logische stap in onze strategie om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van circulaire financiering. We zien geweldige mogelijkheden voor circulariteit in diverse industrieën en beschouwen de samenwerking met onze Europese partners als noodzakelijk om deze transitie te ondersteunen." 

Het persbericht van JICE waarin het lidmaatschap wordt aangekondigd kan hier worden gedownload. 

Joint Initiative on Circular Economy

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.

 

Guy de Sévaux
Teamlead Biobased & Circulaire Economie

 

Blijf op de hoogte van nieuwe investeringen, duurzame innovaties en inspirerende ondernemersverhalen. Schrijf je in voor de maandelijkse Invest-NL nieuwsbrief!