Invest NL

Invest-NL investeert in revolutionaire microchirugische technologie van Microsure

Vandaag heeft Microsure succesvol haar Serie B2-investeringsronde afgerond en € 38 miljoen aan ontwikkelingskapitaal opgehaald. Met deze financiering zal Microsure de ontwikkeling van de nieuwste microchirurgische robot, MUSA-3, afronden voor klinische studies, gevolgd door de aanvraag van FDA-goedkeuring in de Verenigde Staten en CE-markering in Europa. Invest-NL zal, inclusief de conversie van een eerdere lening, € 5 miljoen bijdragen aan deze investeringsronde.

De bredere inzet van microchirurgie en verbeterde precisie en  controle tijdens operaties verminderen complicaties en zorgen voor een daling in de zorgkosten.

De microchirurgische robottechnologie van Microsure is revolutionair, omdat deze de meeste complexe microchirurgie toegankelijk maakt voor vrijwel alle chirurgen. De robottechnologie overtreft menselijke capaciteiten op het gebied van precisie, stabiliteit en controle bij microchirurgie waarmee de meest complexe microchirurgische operaties uitgevoerd kunnen worden. Door het minimaliseren van menselijke handbewegingen en het filteren van natuurlijke tremoren (trillingen), wordt het mogelijk om zelfs minuscule bloedvaatjes te hechten, die met het blote oog niet waarneembaar zijn.

Nieuwe en bestaande investeerders

In deze financieringsronde nemen verschillende nieuwe private en publieke investeerders deel, zoals het European Innovation Council Fund (EICF), het Zwitserse Kineo en diverse prominente private investeerdersgroepen. Daarnaast blijven bestaande investeerders, waaronder het deep-tech durfkapitaalfonds Innovation Industries, BOM Ventures, private investeerders Ten Cate Investerings Maatschappij (TCIM), Venturing Tech, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de oprichters van Microsure, hun steun voortzetten.

Koen van Breugel, Investment Manager bij Invest-NL “Invest-NL maakt financierbaar wat niet financierbaar lijkt. Dit geldt bij uitstek voor onze rol in deze investeringsronde, die klinisch, technisch en commercieel uitdagend en hiermee risicovol is. Investeren in hoogtechnologische ontwikkelingen vergt aanzienlijke kapitaalinvesteringen en vereist vaak een langetermijnvisie. We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan het succes van deze investeringsronde.”

We hebben eerder een verhaal gepubliceerd over Microsure.

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.

 

Koen van Breugel
Investment Manager

[email protected]