Invest NL

Nieuwe investeerder voor Nearfield Instruments in € 27 miljoen investeringsronde

Vandaag is aangekondigd dat ING Corporate Investments zich als nieuwe investeerder aansluit in een investeringsronde voor Nearfield Instruments die in totaal € 27 miljoen bedraagt. Invest-NL heeft met deze uitbreiding via het Deep Tech Fonds € 7,5 miljoen toegezegd. Eerdere investeerders zijn Innovation Industries en TNO, waaruit Nearfield Instruments oorspronkelijk als spin-out is voortgekomen.

Het Deep Tech Fonds van Invest-NL is opgezet met als doel Nederlandse deeptech start-ups en scale-ups te financieren en te ondersteunen. Dit fonds streeft ernaar de strategische, technologische kennis en internationale concurrentiepositie van Nederland op het gebied van sleuteltechnologieën te behouden en te versterken. Nearfield Instruments, een ontwikkelaar van scanning probe metrologie-apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, is één van de veelbelovende scale-ups waarin het fonds investeert. De technologie van Nearfield Instruments maakt kwaliteitsmetingen op atoomniveau mogelijk tijdens het productieproces van halfgeleiders.

Dankzij deze investeringsronde is Nearfield Instruments in staat het productportfolio verder uit te breiden en de serieproductie te versnellen.

René Brama, Senior Investment Manager bij Invest-NL, verklaart: “We blijven onverminderd enthousiast over de unieke technologie en het team van Nearfield Instruments. De instap van ING Corporate Investments versterkt het vertrouwen in de toekomst van deze innovatieve onderneming binnen de Nederlandse halfgeleiderindustrie.”

Nearfield Instruments is opgericht in 2016 als een spin-off van TNO. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Rotterdam en beschikt over vestigingen in Eindhoven en Zuid-Korea. Samsung is één van de klanten van Nearfield Instruments. Het bedrijf is één van de vier Nederlandse ondernemingen die financiering ontvangt uit het Europese subsidieprogramma ter versterking van de Europese halfgeleiderindustrie.

Contact

Voor meer informatie over deze investering van Invest-NL, neem contact op met:

 

René Brama
Senior Investment Manager 

[email protected]