Invest NL

Carbonneutrale economie

De transitie naar een carbonneutrale economie in 2050 vraagt om radicale innovaties en heeft onze hoogste aandacht.

Hoewel alle sectoren in de Nederlandse economie met deze transitie te maken krijgen, richten wij ons met name op die gebieden waar onze toegevoegde waarde het hoogst is. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan: 

  • Industrie: CO2 neutrale warmtebronnen, bijvoorbeeld via elektrificatie, biobrandstoffen of waterstof.

  • Transport: een CO2 neutrale binnenvaart

  • Gebouwde omgeving: de elektrificatie van warmte en collectieve warmtesystemen inclusief opslag, distributie en isolatie

  • Agrifood: een duurzaam en klimaatneutraal voedselsysteem (lees verder)

Wij investeren bij voorkeur op bovenstaande gebieden direct in bedrijven en projecten of we doen dat indirect via fondsen. We doen dit altijd samen met andere investeerders. Daarnaast geven we ook advies of laten we onderzoek doen naar het financierbaar maken van carbonneutrale businesscases. Soms kunnen we dan besluiten om zelf te investeren, in andere gevallen brengen we projecten en ondernemingen in contact met collega-financiers. Zo maken we financierbaar wat niet financierbaar lijkt.

Wil je op de hoogte blijven van deze en andere actuele ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Investeringen gedaan binnen Carbonneutraal

Verduurzaamt jouw onderneming de gebouwde omgeving?

Met enkele korte, gerichte vragen schatten wij in of jouw financieringsbehoefte in aanmerking komt. Je krijgt direct terugkoppeling.

Een greep uit onze publicaties:

Contact

Heb je een vraag over de financierbaarheid van jouw carbonneutrale project of onderneming? Ik hoor graag van je.

 

Ruud Zandvliet
Investment Principal

[email protected]