Invest NL

Daan Meijer

Investment Manager

Bij Invest-NL werkt Daan als Investment Associate in het Capital team. Dat betekent dat hij in het investeringsteam zit en onderzoek doet naar bedrijven waar Invest-NL mogelijk in gaat investeren. Hierdoor is hij dagelijks bezig met de nieuwste technieken en ontwikkelingen die belangrijk kunnen zijn voor de duurzame transities.

Doordat we in verschillende dealteams samenwerken, leer je in korte tijd veel collega’s goed kennen.

In zijn werk heeft hij veel contact met ondernemers om te onderzoeken hoe Invest-NL hen kan helpen. Daan: “Ik schrijf investeringsvoorstellen, om zo goedkeuring te krijgen voor een investering. Dit alles doe ik samen met een dealteam: een tijdelijk team dat werkt aan een bepaalde investering. Doordat we in verschillende dealteams samenwerken, leer je in korte tijd veel collega’s goed kennen.”

Daan heeft heel bewust gekozen voor Invest-NL: “Ik volgde Invest-NL al sinds de oprichting, vanuit mijn eerdere baan en het nieuws. Het leek me toen al een interessante partij met een mandaat wat volgens mij zeer nodig is in Nederland. Ik zie de klimaatcrisis namelijk als de grootste uitdaging waar de mens voor staat en wilde graag, met mijn werk, mijn steentje bijdragen. En dat is impact maken vanuit de financiële sector. Daarnaast vind ik investeren gewoon heel interessant werk, omdat het altijd een complexe cijfermatige puzzel is die opgelost moet worden.”

De mensen hebben hele verschillende achtergronden en ook heel veel gemeen.

Invest-NL is een jonge organisatie met een eigen cultuur. Daan: “Ik vind dat er bij Invest-NL over het algemeen slimme en gedreven mensen werken. De mensen hebben hele verschillende achtergronden en ook heel veel gemeen. Iedereen wil iets positiefs bijdragen aan de wereld. Er is daardoor een sterke gezamenlijke passie. Daar krijg ik elke dag veel energie van. Het is in mijn beleving een open cultuur, waar mensen zeggen wat ze denken. Om een voorbeeld te geven; je loopt gemakkelijk bij leidinggevenden naar binnen om dingen te bespreken. Dat past goed bij mij.”

Invest-NL heeft een duidelijk missie in de wereld van duurzaam investeren volgens Daan: “We doen ons best om een verschil te maken. We proberen de juiste initiatieven een kans te geven, waar andere investeerders dat nog niet doen of durven. Financierbaar maken wat niet financierbaar lijkt. Dat onderscheidt ons duidelijk van andere partijen in de markt.”

Vooruitgang is vaak een golfbeweging.

En natuurlijk gaat het niet altijd even gemakkelijk. Vooruitgang is vaak een golfbeweging. Maar juist daarom moet iedereen een stap extra zetten. Daan: “We moeten proberen om in korte tijd een enorme verandering in ons denken, onze samenleving en onze manier van samenwerken realiseren om de klimaatcrisis te keren. Ik zie het als mijn plicht om vanuit mijn talenten een steentje bij te dragen. Deze functie voelt dan ook als een ‘perfect match’. Ik ben altijd al iemand geweest die het heel leuk vind om te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten en nieuwe ontwikkelingen te volgen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kennis en leren is iets wat me veel energie geeft. Ondernemers helpen die met baanbrekende technologieën bezig zijn, is dan ook iets wat goed bij mij past.”