Invest NL

Emma den Held

Investment Manager

Bij Invest-NL werkt Emma als Investment Manager: “Ik ben verantwoordelijk voor het sourcen, structureren en uitvoeren van nieuwe investeringen binnen het team Agrifood, Biobased & Circulaire Economie”. Emma koos bewust voor Invest-NL vanwege de missie: “Bij Invest-NL gaat het vooral om impact en in mindere mate om rendement. Dat is natuurlijk een bijzondere positionering in de financiële wereld. We kijken vooruit en proberen op die manier de wereld toekomstbestendig te maken.”

Toen er een functie beschikbaar kwam voor Investment Manager heb ik meteen gesolliciteerd.

Emma kende Invest-NL al vanuit haar vorige baan: “Tijdens de financiering van een nieuwe fabriek voor Avantium werkte ik als co-financier nauw samen met Invest-NL. Ik was onder de indruk van hun aanpak en leerde een aantal mensen kennen die bij Invest-NL werken. Daarna ben ik een keer koffie komen drinken op kantoor in Amsterdam. Toen er een functie voor Investment Manager beschikbaar kwam heb ik meteen gesolliciteerd. Zo snel kan het gaan.”

Plezier in haar werk is voor Emma altijd belangrijk geweest. Ook in haar vorige functies was dat zo: “Vaak was dat ondernemers en bedrijven helpen bij het uitvoeren van hun plannen. Nu ik bij Invest-NL werk ligt de focus volledig op start-ups en scale-ups die iets bijdragen aan de maatschappij zoals in de energietransitie of circulaire economie. Dat geeft heel veel voldoening.”

We geloven dat het beter moet en kan. En dat brengen we in de praktijk.

Trots op je werk. Het klinkt zo eenvoudig. Emma: “Ja, en toch is het zo. Bij Invest-NL werken gedreven, enthousiaste en intelligente mensen. We hebben verschillende achtergronden waardoor we elkaar goed aanvullen in het werk wat we doen en hebben een gezamenlijke drive. We geloven dat het beter moet en kan. Door te investeren kunnen we écht het verschil maken. En dat brengen we in de praktijk. Je ziet bijvoorbeeld dat door onze investering andere partijen ook instappen. Dat is iets om trots op te zijn.”

Ik vind dat wij in Nederland voorop moeten lopen, want je kunt dat niet van iedereen verlangen.

Uiteindelijk gaat het om drijfveren in het leven. Dat begint voor Emma bij bewuster leven zoals het hergebruiken en recyclen van producten en andere mensen motiveren om dat ook te doen. Maar het gaat veel verder: “Het is belangrijk dat we de hele samenleving meekrijgen in de transitie naar een CO2-neutrale en circulaire economie, omdat we er dan met z’n allen op vooruit gaan. Daar zet ik mij voor in. Ik vind dat wij in Nederland voorop moeten lopen, want je kunt dat simpelweg niet van iedereen verlangen. Veel mensen op deze wereld hebben hele andere zorgen zoals voedseltekort of oorlog. Terwijl zij misschien wel eerder met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgen.”