Invest NL

Jorine Zandhuis

Teamlead Europa

Als Senior Business Development Manager in het Scale-up en Innovatie team werkt Jorine aan productontwikkeling en heeft zij mede het First Time Right programma (FTR) en Dutch Alternative Credit Instrument (DACI) ontwikkeld. “Daarnaast richt ik mij op het ontsluiten van Europese middelen voor Invest-NL en de Nederlandse financieringsmarkt. Een breed profiel dus. De rode draad is het creëren van nieuwe producten. Echt iets maken. Dat vind ik leuk en krijg ik energie van.”

Een jonge en dynamische organisatie als Invest-NL is in wezen een start-up. Het biedt mogelijkheden én uitdagingen. Dat was ook wat Jorine zo aantrok. “Voor Invest-NL woonde in vier jaar in San Francisco en werkte ik in vroege fase financiering van Deep Tech start-ups. Toen ik terug naar Nederland verhuisde kreeg ik al snel de tip eens bij Invest-NL te kijken. Daar zou mijn ervaring in vroege fase financiering goed tot zijn recht komen. Dat is wel uitgekomen.” 

Bij Invest-NL komen mijn verlangen naar ‘werk dat er toe doet en waar ik verschil kan maken’ en mijn ervaring met technologie ontwikkeling, start-ups en vroege fase financiering mooi samen

“Invest-NL combineert voor mij een aantal belangrijke aspecten van het werken in een start-up (betrokken zijn bij het opbouwen van de organisatie, veel mogelijkheden tot interessante projecten) met de voordelen van het werken bij een goed gefunde organisatie, met een mooie groep bevlogen professionals van wie je kan leren.”

“Als werkgever is Invest-NL betrokken en wordt er veel waarde gehecht aan het team. We hebben als Invest-NL bij de oprichting een aantal uitdagende taken gekregen. Die taken kunnen we alleen goed uitvoeren met goede mensen. Daarnaast is Invest-NL ook een lerende organisatie die bereid is om processen en strategieën aan te passen als – door voortschrijdend inzicht – blijkt dat dat nodig is. Dat vind ik mooi, die open en betrokken houding.”

Bij Invest-NL werkt een mooie mix aan mensen: van starters tot zeer ervaren investerings- of sector specialisten. De mensen zijn divers en zijn afkomstig uit bijvoorbeeld ondernemerschap, bankwezen, VCs, overheid en investeringsmaatschappijen. “We hebben ook een brede mix nodig om onze investerings- en ontwikkelingstaken goed uit te voeren. Hoe divers ook, het mooie is dat we een dezelfde drive hebben; alle medewerkers hebben hart voor hun werk en willen maatschappelijke impact maken.”

De wereld staat voor grote uitdagingen. Ik ervaar een toenemend gevoel van urgentie en daarom wil ik graag mijn bijdrage leveren

De balans tussen werk en privé is belangrijk voor Jorine. En ook daar zoekt ze de uitdaging. “Ik ben een rotsklimmer en doe dat het liefst buiten in de natuur. Het mooie van klimmen is dat het een fysieke en mentale uitdaging is. Je leert omgaan met angsten. En creatief zijn in het vinden van oplossingen. Je moet jezelf pushen zonder onnodige risico’s te nemen. En het levert mooie vriendschappen op. Als je samen klimt moet je elkaar 100% vertrouwen. Je bent een team.”