Invest NL

Onze mensen

We zijn een team van ruim 120 professionals op het gebied van financieringen en duurzaamheid en innovatie. We werken samen met andere financiers, kennisinstellingen en andere vakinhoudelijke experts. Zo kunnen we bij elke uitdaging het best passende team samenstellen.

We zijn een team van ruim 130 professionals op het gebied van financieringen en duurzaamheid en innovatie. We werken samen met andere financiers, kennisinstellingen en andere vakinhoudelijke experts. Zo kunnen we bij elke uitdaging het best passende team samenstellen.

Naar alle collega's

Wij zijn Invest-NL, impact investors. Wij maken morgen mogelijk. Prettig kennis te maken

 

Raad van Bestuur Invest-NL

De Raad van Bestuur fungeert als dagelijks bestuur en is verantwoordelijk voor de strategie, realisatie van doelstellingen, resultaatontwikkeling, naleving van relevante wet- en regelgeving en risicobeheersing.

De Raad van Bestuur bestaat uit:


Rinke Zonneveld

CEO

Is een zeer ervaren public entrepreneur. Rinke opereert het liefst op het snijvlak van privaat en publiek met sterke verbindingen naar de financiële sector en kennisinstellingen. Hij heeft een lange carrière gehad bij het Ministerie van Economische Zaken, waar hij onder meer directeur industriebeleid ai en directeur ondernemerschap was. Daarna werd hij oprichtend directeur van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Gedurende afgelopen tien jaar is hij eindverantwoordelijk geweest voor meer dan honderd investeringen in jonge innovatieve bedrijven.


Jellie Banga

Lid Raad van Bestuur

Heeft meer dan 20 jaar ervaring in duurzaam financieren. Van 2013 tot 2021 was zij lid van de Raad van Bestuur van Triodos Bank waar zij de rol van COO/CCO vervulde en verantwoordelijk was voor het aansturen van het Europese netwerk van de bank. Daarvoor werkte zij bij ING in verschillende (management-)rollen op het gebied van zakelijke kredietverlening, strategie en als corporate secretaris. Haar passie is om de veranderkracht van geld maximaal in te zetten voor de transities die hard nodig zijn voor een volhoudbare, duurzame en gelijkwaardige wereld. In 2022/2023 was Jellie CEO van Impact Institute, een Amsterdamse scale-up gericht op het meten en waarderen van maatschappelijke impact.

 

Jan Pieter Postma

CFRO

Heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bankwezen en vervulde binnen ABN AMRO diverse managementrollen. Na een bewuste overstap naar Triodos Bank heeft Jan Pieter zich verder ontwikkeld op het gebied van duurzaam investeren. In zijn laatste rol was hij binnen de Triodos Bank Nederland-directie verantwoordelijk voor Finance & Risk. Jan Pieter heeft een grote fascinatie voor de (financiering van de) energietransitie. Inclusief de businesscases van het verduurzamen van zijn eigen huis en zonnepanelen op de school in zijn wijk.

Raad van commissarissen

  • Jan Nooitgedagt (Voorzitter)

Jan Nooitgedagt bekleedde diverse functies binnen EY, waaronder bestuursvoorzitter van Ernst & Young Nederland en België. Ook was hij werkzaam als CFO van Aegon. Nu is hij o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL, commissaris bij Rabobank en bestuurslid van de Fiep Westendorp Foundation.

  • Marilou van Golstein Brouwers

Marilou van Golstein Brouwers heeft over een periode van bijna 30 jaar via verschillende functies bijgedragen aan het succes van Triodos Bank. Haar laatste functie was die van directievoorzitter van Triodos Investment Management.
Op dit moment is zij o.a. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van BRAC International Holdings BV, lid Raad van Toezicht Stichting BRAC International, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Qredits en Voorzitter van de Raad van Toezicht van B Lab Europe. Naast lid van de Raad van Commissarissen is Marilou ook voorzitter van de Remuneration & Nomination Committee van Invest-NL.

  • Ruud Hendriks

Ruud Hendriks is mede-oprichter van business accelerator Startupbootcamp, Innoleaps en The Talent Institute. Ruud begon zijn carrière als radio DJ en had vervolgens uiteenlopende mediarollen zoals (de eerste) programmadirecteur van RTL Nederland, lid van de raad van bestuur van Endemol en president-commissaris van Radio 538.

  • Karin Bisschop

Karin Bisschop heeft tijdens haar loopbaan ruime ervaring opgedaan op het gebied van Finance & Risk, bij onder meer Ernst & Young, Politie Amsterdam -Amstelland en Cordares. Sinds 2009 is zijn werkzaam bij APG in verschillende rollen, waaronder als Directeur Group Risk & Compliance en sinds 2019 houdt zij zich bezig met de sturing op de realisatie van de strategie in de rol van Directeur Group Performance Management. Karin is lid Raad van Commissarissen bij Woonzorg Nederland en, naast lid van de Raad van Commissarissen, ook voorzitter van de Audit & Risk Committee van Invest-NL.

  • Peter Molengraaf

Peter Molengraaf is voormalig CEO van netwerkbeheerder Alliander (2009-2017). Voor zijn tijd bij Alliander heeft hij diverse directiefuncties vervuld bij o.a. Nuon en Shell, waar hij zijn carrière in 1990 startte. Naast zijn voorzitterschap bij Holland Solar is Peter onder meer voorzitter RvC bij Greenflux, Ecovat en het Amsterdamse Afvalbedrijf AEB Amsterdam. Ook is hij lid Supervisory Board bij Vopak, lid Raad van Toezicht bij Kadaster en investeerder in groene energie.

Meer over ons