Invest NL

Onze mensen

We zijn een team van ruim 80 professionals op het gebied van financieringen en duurzaamheid en innovatie. We werken samen met andere financiers, kennisinstellingen en andere vakinhoudelijke experts. Zo kunnen we bij elke uitdaging het best passende team samenstellen.

We zijn een team van ruim 80 professionals op het gebied van financieringen en duurzaamheid en innovatie. We werken samen met andere financiers, kennisinstellingen en andere vakinhoudelijke experts. Zo kunnen we bij elke uitdaging het best passende team samenstellen.

Naar alle collega's

Wij zijn Invest-NL, impact investors. Wij maken morgen mogelijk. Prettig kennis te maken

 

Management Invest-NL

De directieleden van Invest-NL hebben brede kennis en ervaring op het snijvlak van financieringen, innovaties en transitievraagstukken. Het team is divers en heeft ervaring in de publieke en private sector, als bestuurder, beleidsmaker, investeerder of financier.

 

Rinke Zonneveld

CEO

 

 

 

 

Jan Pieter Postma

Directeur Finance & Risk

Heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bankwezen en vervulde binnen ABN AMRO diverse managementrollen. Na een bewuste overstap naar Triodos Bank heeft Jan Pieter zich verder ontwikkeld op het gebied van duurzaam investeren. In zijn laatste rol was hij binnen de Triodos Bank Nederland-directie verantwoordelijk voor Finance & Risk. Jan Pieter heeft een grote fascinatie voor de (financiering van de) energietransitie.

Inclusief de businesscases van het verduurzamen van zijn eigen huis en zonnepanelen op de school in zijn wijk.

 

 

Anne Mieke van der Werf

Business Development

Heeft meer dan 20 jaar business development ervaring, met name binnen de schone energie sector. Anne Mieke heeft haar ervaring opgebouwd zowel als zelfstandig ondernemer en investeerder als ook in diverse functies bij multinationale ondernemingen. Ze was onder andere directeur Energie & Klimaat bij Triodos Investment Management en Business Developer Shell Renewables.

In haar meest recente rol richtte Anne Mieke een investeringsfonds op, gericht op de verduurzaming van voedselketens.

 

 

 

 

Leo Holwerda

Capital

Heeft ruime ervaring bij onder andere ABN AMRO participaties, Waterland en De Hoge Dennen waar hij aan de basis heeft gestaan van uiteenlopende investeringen in zowel venture capital als private equity. Leo was later directeur en eigenaar van een confectiebedrijf met vestigingen in diverse landen en eigenaar van een bureau gericht op financieel strategische adviezen, o.a. voor bedrijven in de energiesector.

Met ruime ervaring als ondernemer én investeerder begrijpt hij wat er achter de cijfers zit.

 

 

Joanne de Jonge

Strategy

Heeft brede technische, commerciële en financiële ervaring in de energie-industrie. Deze ervaring zet ze graag in voor een duurzamer wereld voor de toekomstige generaties. Met uitvoerbare oplossingen voor complexe vraagstukken. Joanne houdt van een uitdaging, van nadenken maar vooral ook van dóen. Was onder meer Business Development Manager bij Oranje-Nassau Energie B.V. en vervulde daarvóór uiteenlopende technische en commerciële functies bij Shell in binnen- en buitenland.

 

 

Raad van commissarissen

  • Jan Nooitgedagt (Voorzitter)

Jan Nooitgedagt bekleedde diverse functies binnen EY, waaronder bestuursvoorzitter van Ernst & Young Nederland en België. Ook was hij werkzaam als CFO van Aegon. Nu is hij o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL, commissaris bij Rabobank en bestuurslid van de Fiep Westendorp Foundation.

  • Marilou van Golstein Brouwers

Marilou van Golstein Brouwers heeft over een periode van bijna 30 jaar via verschillende functies bijgedragen aan het succes van Triodos Bank. Haar laatste functie was die van directievoorzitter van Triodos Investment Management.
Op dit moment is zij o.a. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van BRAC International Holdings BV, lid Raad van Toezicht Stichting BRAC International, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Qredits en Voorzitter van de Raad van Toezicht van B Lab Europe. Naast lid van de Raad van Commissarissen is Marilou ook voorzitter van de Remuneration & Nomination Committee van Invest-NL.

  • Ruud Hendriks

Ruud Hendriks is mede-oprichter van business accelerator Startupbootcamp, Innoleaps en The Talent Institute. Ruud begon zijn carrière als radio DJ en had vervolgens uiteenlopende mediarollen zoals (de eerste) programmadirecteur van RTL Nederland, lid van de raad van bestuur van Endemol en president-commissaris van Radio 538.

  • Karin Bisschop

Karin Bisschop heeft tijdens haar loopbaan ruime ervaring opgedaan op het gebied van Finance & Risk, bij onder meer Ernst & Young, Politie Amsterdam -Amstelland en Cordares. Sinds 2009 is zijn werkzaam bij APG in verschillende rollen, waaronder als Directeur Group Risk & Compliance en sinds 2019 houdt zij zich bezig met de sturing op de realisatie van de strategie in de rol van Directeur Group Performance Management. Karin is lid Raad van Commissarissen bij Woonzorg Nederland en, naast lid van de Raad van Commissarissen, ook voorzitter van de Audit & Risk Committee van Invest-NL.

  • Peter Molengraaf

Peter Molengraaf is voormalig CEO van netwerkbeheerder Alliander (2009-2017). Voor zijn tijd bij Alliander heeft hij diverse directiefuncties vervuld bij o.a. Nuon en Shell, waar hij zijn carrière in 1990 startte. Naast zijn voorzitterschap bij Holland Solar is Peter onder meer voorzitter RvC bij Greenflux, Ecovat en het Amsterdamse Afvalbedrijf AEB Amsterdam. Ook is hij lid Supervisory Board bij Vopak, lid Raad van Toezicht bij Kadaster en investeerder in groene energie.

Meer over ons