Invest NL

Umincorp neemt volledig recyclingketen in beheer met kapitaalinjectie van Invest-NL

Invest-NL investeert samen met Energietransitiefonds Rotterdam in Umincorp, de marktleider in duurzame plasticrecycling. Door deze investering zal Umincorp volledig eigenaar worden van Plastic Recycling Amsterdam (PRA), waarvan het momenteel al een deel bezit via een joint venture. Zo krijgt Umincorp de volledige recyclingketen in beheer.

Met deze strategische keuze bereidt Umincorp zich voor op de komende Europese regelgeving die het gebruik van recycled materiaal in verpakkingen verplicht stelt. Dit is de tweede keer dat Invest-NL investeert in Umincorp, na een eerste investering in 2021.

Betere kwaliteit en meer capaciteit

Umincorp heeft dankzij de investering nu ook de financiële middelen om te investeren in machines die bijdragen aan een hogere kwaliteit van het recyclaat (de plastic korrels die als grondstof dienen). Daarnaast zal de efficiëntie en capaciteit van zowel Plastic Recycling Amsterdam en verwerkingsfabriek Umincorp Polymers worden vergroot. Deze investering stelt Umincorp in staat om de rendabele marktleider te worden in de Nederlandse recycling sector.

Van plastic afval tot herbruikbare korrels

Plastic Recycling Amsterdam verwerkt jaarlijks meer dan 20 kiloton huishoudelijk plasticafval, dat zorgvuldig gewassen, vermalen tot flakes en magnetisch gescheiden wordt. Het PET-materiaal van Plastic Recycling Amsterdam en andere bronnen wordt in de recent geopende fabriek van Umincorp Polymers in Rotterdam verwerkt tot korrels (recyclaat) die dienen als grondstof voor nieuwe producten. Hiermee biedt Umincorp een duurzaam alternatief voor de productie van nieuw plastic.

Arjen Wittekoek, General Manager van Umincorp is erg tevreden met de investering: “Omdat we nu de gehele recyclingketen beheersen en kunnen investeren in nieuwe machines zijn we in staat om de kwaliteit van de gerecycled plastic korrels nog beter te maken en onze productie verder op te voeren.”

“We zijn verheugd Umincorp deze strategische investeringsmogelijkheid te bieden. Dit toont ons vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om zich voor te bereiden op grootschalige plasticrecycling, en hun toewijding aan het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten.”, aldus Elisabeth Storm de Grave, Investment Principal bij Invest-NL.

Naar website Umincorp

Contact

Wil jij meer weten over deze investering? Neem contact met me op!

 

Elisabeth Storm de Grave
Investment Principal

[email protected]