Invest NL

Tyson Foods investeert in Protix om grootschalige uitbreiding mogelijk te maken

Vandaag heeft Protix aangekondigd dat Tyson Foods, Inc., een wereldwijd voedingsmiddelenbedrijf, toetreedt als nieuwe aandeelhouder. Protix, een Nederlandse onderneming die natuurlijke en duurzame ingrediënten uit insecten produceert, maakt deel uit van het Agrifood-investeringsportfolio van Invest-NL.

Door deze directe investering verwerft Tyson Foods een minderheidsbelang in Protix, en stelt Protix in staat om verdere internationale uitbreiding te financieren. Bovendien zijn Tyson Foods en Protix een joint venture gestart voor de bouw van een fabriek voor insecteningrediënten in de Verenigde Staten. Zodra deze faciliteit gereed is, zal het de eerste grootschalige in zijn soort zijn, waarbij bijproducten van Tysons’ voedselproductie worden omgezet in hoogwaardige insecteneiwitten en vetten. Deze insecteningrediënten zullen worden verkocht aan bedrijven in met name huisdiervoeding en aquacultuur. 

Invest-NL: financierbaar maken wat (eerder) niet financierbaar lijkt

Eerder hebben we al een verhaal gepubliceerd over Protix, en deze nieuwe ontwikkeling markeert een belangrijke stap voorwaarts in de duurzame voedselproductie. Victor Meijer, Senior Investment Manager is blij met deze transactie tussen Tyson Foods en Protix: “Dit is heel goed nieuws voor Protix, waardoor ze verdere opschaling kunnen realiseren. Het laat ook duidelijk de rol van Invest-NL zien, waarbij we innovatieve bedrijven zoals Protix ondersteunen in de eerste fase van hun groei en daarmee dit soort investeringen mogelijk maken.”

Contact

Vragen over dit artikel of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact op met Victor Meijer.

 

Victor Meijer
Sr. Investment Manager

[email protected]