Invest NL

Fastlane blijkt drijvende kracht voor de groei van Agrifood ondernemingen

In mei vorig jaar lanceerde Invest-NL en Foodvalley NL dit nieuwe programma om de groei van jonge ondernemingen te versnellen. De stap van start-up naar scale-up blijkt moeilijk voor ondernemingen die actief zijn binnen de voedselketen. Om dit soort bedrijven te helpen groeien, biedt het Fastlane programma jonge bedrijven maatwerk begeleiding, persoonlijke coaching en een diverse groep van experts van wereldklasse. 

Invest-NL en Foodvalley NL kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Fastlane programma met als eerste deelnemers Willicroft, Rival Foods, de Nieuwe Melkboer en Grassa. Op woensdag 13 april 2022 beklommen de vier geselecteerde bedrijven het podium om hun ervaringen tijdens het Fastlane programma te pitchen aan het Nederlandse agrifood ecosysteem met onder andere een groep investeerders, corporates en kennisinstellingen.

Tom Grobben (De Nieuwe Melkboer):

Wij hebben via Fastlane advies gekregen op het gebied van het inrichten van het bedrijf, hoe we ons merk in de markt moeten zetten en wij zijn ondersteund bij gesprekken met investeerders. Hierdoor heeft het programma ons klaar gemaakt voor de verdere opschaling.

Financiering aantrekken

Het doel van het programma is om bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun proposities om vervolgens succesvol financiering te kunnen aantrekken.

Drie van de vier deelnemende bedrijven hebben investeerders weten aan te trekken voor een nieuwe financieringsronde.

Experts hebben de bedrijven geholpen met uiteenlopende vraagstukken, zoals het aantrekken van talent, het selecteren van de juiste markt voor (internationale) expansie en bij diverse financieringsvraagstukken.

Fastlane is gebouwd op het Nederlandse Agrifood ecosysteem en daarmee is de partner community van essentieel belang om zo succesvol mogelijk bedrijven de juiste ondersteuning te geven. Op 13 april is is dit partner netwerk flink gegroeid met het aansluiten van de Rabobank, The Yield Lab, Shift Invest, RVO, Future Food Fund, ISPT, Peakbridge Capital en Techleap.

Door deze diverse groep partijen onderdeel te laten worden van de Fastlane community streeft Invest-NL ernaar het gehele ecosysteem te betrekken in een succesvolle groei van ondernemingen.

Lees meer over het Fastlane programma

Naar website FoodValley

Rieks Smook (Grassa):

Het Fastlane programma combineert maatwerk begeleiding, persoonlijke coaching en een netwerk van experts van wereldklasse.

Contact

Ben jij ook geïnteresseerd om partner te worden van de Fastlane community? Of wil jij als ondernemer deelnemen aan een volgende editie van Fastlane (startend in september 2022)? Neem dan contact op met Michiel Strijland.

 

Michiel Strijland
Business Development Manager