Invest NL

Invest-NL investeert € 25 miljoen in Lightyear

Invest-NL treedt op als leidende investeerder van een consortium publieke investeerders dat participeert in een investeringsronde van € 81 miljoen in Lightyear, het Nederlandse hightechbedrijf dat 's werelds eerste auto op zonne-energie ontwikkelt.

Het consortium publieke investeerders bestaat verder uit de provincie Noord-Brabant en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen voor de provincies Noord-Brabant en Limburg (BOM en LIOF). De overige investeringen zijn afkomstig van nieuwe particuliere fondsen en vervolginvesteringen van SHV en DELA.

Met deze investering kan Lightyear verder werken aan zijn missie van schone mobiliteit voor iedereen, overal. Meer in het bijzonder kan het bedrijf met de nieuwe fondsen de geplande vervolgstappen zetten voor de productie van Lightyear 0, de eerste elektrische auto op zonne-energie die dit jaar op de weg zal verschijnen. Daarnaast stellen ze het bedrijf in staat de ontwikkelingsmijlpalen voor Lightyear 2, het vervolgmodel voor de massamarkt met een startprijs van € 30.000, te realiseren. Lightyear 2 zal naar verwachting in 2025 in productie gaan en heeft momenteel al 10.000 reserveringen.

"Lightyear heeft sinds de oprichting een consequente vooruitgang geboekt en is een toonbeeld van hoogwaardig innovatief ondernemerschap", zegt Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL. "Hun technologie, strategische partnerschappen en zakelijke voortvarendheid passen perfect bij Invest-NL's ambitie om nieuwe technologie-gedreven markten te helpen ontwikkelen. We kijken er naar uit om deze Nederlandse veelbelovende parel te ondersteunen in hun groei naar een wereldwijde OEM."

Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear, zegt: "In het huidige marktklimaat heeft onze technologie een ongelooflijk potentieel voor positieve maatschappelijke invloed, dus ik zie investeringen van dit kaliber als een erkenning van Lightyear's productvisie. Dankzij de steun van Invest-NL, het hele consortium en onze andere investeerders en strategische partners is Lightyear goed gepositioneerd en ligt het nog steeds op schema om 's werelds eerste auto op zonne-energie te leveren en te werken aan een duurzamere toekomst."

De investering van € 25 miljoen in Lightyear komt deels tot stand via een co-investeringsfaciliteit van Invest-NL en de provincie Noord-Brabant.

 

Naar website Lightyear