Invest NL

Invest-NL investeert € 5 miljoen in E-magy

Invest-NL neemt als nieuwe investeerder deel aan de series A investeringsronde van €15 miljoen in E-magy, een Nederlands bedrijf gericht op de ontwikkeling van batterijtechnologie. E-magy’s nano-poreuze silicium anodemateriaal resulteert in een verbeterde batterij met een 40% hogere energiedichtheid en snellere oplaadcapaciteit.

De financieringsronde is tot stand gekomen via nieuwe investeerders Invest-NL, Norsk Hydro en Rubio in combinatie met bestaande investeerders SHIFT en PDENH. Ook ontvangt E-magy € 5,5 miljoen subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds.

Met het nieuwe kapitaal van in totaal € 20,5 miljoen E-magy bereidt E-magy zich voor op productie op industriële schaal om zo te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar batterijen met een hoge energiedichtheid van batterijfabrikanten en OEM's in de auto-industrie. “Naast de overgang van onze huidige proeffaciliteit naar een volgende generatie productielijn met een aanzienlijk hogere capaciteit, stelt deze financiering ons ook in staat om ons research en development team uit te breiden en daarnaast applicatie-ingenieurs aan te trekken om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van de beste resultaten met onze geavanceerde materialen", aldus Casper Peeters, CEO van E-magy.

Bram Sprangers, Investment Associate bij Invest-NL: “Het versnellen van de transitie naar een carbon neutrale economie staat centraal in onze investeringsstrategie. We zien deze investering in E-magy als het volgende voorbeeld van ons sterke commitment om ambitieuze, R&D gedreven scale-ups met baanbrekende technologie te ondersteunen. Samen met een fantastische groep gelijkgestemde mede-investeerders kijken we ernaar uit om het internationale team van batterijspecialisten van E-magy te helpen hun ‘schone e-mobiliteit reis’ succesvol te vervolgen”.

Contact

Heb jij een vraag over deze case? Neem dan contact met mij op.

 

Wouter van Westenbrugge

Senior Investment Manager bij Invest-NL