Invest NL

Invest-NL investeert € 3,5 miljoen in Exasun

Invest-NL investeert € 3,5 miljoen in Exasun, een Nederlandse producent van in-dak zonnesystemen die gebruik maakt van gebouw-geïntegreerde PV (BIPV - Building Integrated PhotoVoltaic) zonnecel oplossingen. De investering maakt deel uit van een kapitaalinjectie van in totaal € 9 miljoen. Andere investeerders zijn ABN AMRO Sustainable Impact Fund, Wienerberger en bestaande aandeelhouders ENERGIIQ, Dockpoint en No Such Ventures.

Exasun vervult vanaf 2015 op succesvolle wijze een leidende rol in de ontwikkeling van de Nederlandse markt voor gebouw-geïntegreerde PV oplossingen. De Exasun geproduceerde oplossingen hebben een hoge esthetische waarde, maken daken waterdicht, wekken energie op en zijn snel en eenvoudig te installeren.

De expansie van BIPV in Europa en daarbuiten vraagt om extra productiecapaciteit en met deze kapitaalinjectie bouwen we onder meer een compleet nieuwe PV assemblagelijn op onze huidige productie locatie in Den Haag,” zegt Remon Veraart, CEO van Exasun.

Kristie Dekkers, Investment Associate bij Invest-NL: “De investering in Exasun sluit goed aan bij onze investeringsstrategie. De unieke toepasbaarheid van de Exasun PV producten op daken versnelt namelijk het gebruik van zonnecellen in de gebouwde omgeving. In combinatie met het relatief lage gebruik van schadelijke materialen en de grote mate van circulariteit van de producten, maakt dit het voor Invest-NL een zeer aantrekkelijke investering.

Wij zijn er van overtuigd dat huizenbezitters geïnteresseerd zijn in esthetisch verantwoorde zonnepanelen en zien het als een groot voordeel dat met de oplossing van Exasun een veel groter deel van het dakoppervlak voor energieopwekking kan worden gebruikt. Invest-NL is zeer verheugd om bij te kunnen dragen aan het toekomstige succes van Exasun en een Europese zonnepanelen industrie,” aldus Leo Holwerda, directeur Capital van Invest-NL.

 

Naar website Exasun