Invest NL

Invest-NL versnelt innovatie in de gezondheidszorg met investering in Vitestro

Vandaag maakt Invest-NL bekend te investeren in Vitestro, een toonaangevende Nederlandse startup die zich specialiseert in de ontwikkeling van autonome bloedafnameapparaten. Deze investering van €5 miljoen is onderdeel van een Series-A1 financieringsronde van in totaal €20 miljoen. Vitestro wil hiermee de commercialisering van de technologie versnellen, waaronder de uitbreiding naar de VS.

In een wereld waar de gezondheidszorg geconfronteerd wordt met toenemende problemen, zoals personeelstekorten en een stijgende vraag naar medische diensten, biedt Vitestro's technologie een belangrijke oplossing. Hun autonoom werkende, beeldgestuurde bloedafnameapparaat draagt bij aan het terugdringen van personeelstekorten in ziekenhuizen en klinieken door het automatiseren van het bloedafnameproces. Het apparaat kan veilig en nauwkeurig bloed afnemen bij patiënten.  

De investering in Vitestro is een investering in de toekomst van de gezondheidszorg. Door de automatisering van routinematige processen kunnen medische professionals zich richten op complexere en meer gepersonaliseerde patiëntenzorg.  

De innovatie van Vitestro is mogelijk door een combinatie van kunstmatige intelligentie, geavanceerde echografie en robotica. De oplossing draagt bij aan een efficiëntere gezondheidszorg en een hogere patiënttevredenheid. 

Investeren in het oplossen van personeelstekort 
"Onze investering in Vitestro weerspiegelt ons vertrouwen in hun innovatieve technologie en het potentieel voor maatschappelijke impact. Hiermee investeren we in een innovatieve onderneming die niet alleen commercieel rendabel is, maar ook een directe bijdrage levert aan het oplossen van het personeelstekort in de zorg," benadrukt Koen van Breugel, Investment Manager bij Invest-NL, het belang van deze investering. 

De investeringsronde wordt geleid door Sonder Capital, waarbij naast Invest-NL ook nieuwe investeerders zoals NYBC Ventures en het European Innovation Council Fund (EIC Fund), samen met bestaande particuliere investeerders, deelnemen. 

Contact

Vragen over deze investering of als je wilt weten of Invest-NL je kan helpen bij de groeiambities van jouw start- of scale-up, neem dan contact met me op.

 

Koen van Breugel
Investment Manager