Invest NL

Tips over investeren en financieren in crisistijd

Ook bij Invest-NL zien we dat veel ondernemers veel vragen hebben over wat de huidige situatie betekent voor hun huidige of toekomstige financiering. Invest-NL heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Kamer van Koophandel en ondersteunt actief het KvK informatiepunt voor ondernemers dat bij de KvK is opgericht.

Ook bij Invest-NL zien we dat veel ondernemers veel vragen hebben over wat de huidige situatie betekent voor hun huidige of toekomstige financiering. Invest-NL heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Kamer van Koophandel en ondersteunt actief het KvK informatiepunt voor ondernemers dat bij de KvK is opgericht. Hieronder vind je enkele persoonlijke suggesties en gedachten van Wilco Schoonderbeek, onze teamleider voor Scale-Ups en Innovaties, rond vragen die hij tegen komt in zijn contacten met ondernemers dezer dagen.

 

  • Tip 1. Zorg dat je verhaal op orde is als je met je investeerders spreekt

Investeerders blijven graag goed op de hoogte van wat er tijdens een crisis gebeurt in de bedrijven waarin ze investeren. Daarom moet het verhaal voor investeerders op orde zijn. 

Lees verder

  • Tip 2. Financieringslogica in crisistijden

Ook in crisistijden spelen cashflow, financieringsronden en waarderingen een belangrijke rol. Echter, de logica erachter verschilt vaak wel ten opzichte van niet-crisistijden

Lees verder

  • Tip 3. Benut je talent als ondernemer en blijf je blik richten op kansen

Iedere ondernemer kent de voorbeelden van kansen die pas zichtbaar werden toen het eenmaal crisis was. De huidige Coronavirus pandemie is hierop geen uitzondering. 

Lees verder

  • Tip 4. Blijf altijd verbonden en in gesprek met je netwerk

Blijf altijd in gesprek met de stakeholders in je omgeving. Je opereert nooit alleen en bent onderdeel van een netwerk. Hou je netwerk op de hoogte van hoe je ervoor staat, wat de crisis voor jouw onderneming betekent en wat voor jouw onderneming belangrijke ‘beslismomenten’ op de korte termijn zijn. Je zult niet de eerste onderneming zijn die tijdens een crisis ineens uit onverwachte hoek hulp krijgt aangeboden. Iets wat nooit gebeurt zou zijn als je niet iets van jezelf had laten horen.

 

Download pdf 'Tips over financieren en investeren in crisistijd' 

 

Voor vragen over het coronavirus en de gevolgen voor jou als ondernemer, kun je terecht bij het adviesteam van de overheid, dat bij de Kamer van Koophandel is opgericht. https://www.kvk.nl/corona/

Voor vragen over de landelijke aanpak van het virus, de laatste updates en de belangrijkste informatie kun je terecht bij de Rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19