Invest NL

Invest-NL versnelt duurzame innovatie agrifood met strategische fondsinvestering

Invest-NL kondigt met trots een strategische investering van € 5 miljoen aan in Astanor Ventures, een gerenommeerde impactinvesteerder in de agrifood-sector. Deze investering markeert een belangrijke stap in de verdere versterking van de financieringsmogelijkheden in het Nederlandse agrifood-ecosysteem. Naast Invest-NL investeren ook andere Nationale Financierings- en Ontwikkelingsinstellingen in Astanor Ventures, zoals Bpifrance, KfW en Vækstfonden.

Verduurzaming van de agrifood sector staat voorop

De agrifood-sector is verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast wordt geschat dat een derde van het geproduceerde voedsel niet wordt geconsumeerd. Door deze investering kan Invest-NL, met behulp van de kennis en ervaring van Astanor Ventures, verder bijdragen aan een duurzamer Nederlands voedselsysteem.

Astanor Ventures heeft zich sterk gepositioneerd in de Noordwest Europese agrifood sector en wordt beschouwd als een belangrijke impact investeerder. Het fonds biedt investeringstickets van € 1-25 miljoen en heeft daarmee de mogelijkheid om bedrijven te financieren vanaf de Seed-fase tot Series C en zelfs daarna.

Investering met strategische waarde voor Invest-NL

Deze investering heeft vooral een strategische meerwaarde voor Invest-NL. De samenwerking omvat naast middelen ook de structurele uitwisseling van expertise, deal flow en toegang tot kennispartners op voor Invest-NL relevante thema’s, waaronder regeneratieve landbouw, alternatieve eiwitten en biobased materialen. Bovendien kan Astanor bijdragen aan de venture-building programma’s van Invest-NL, zoals Fastlane, waardoor deze programma’s verder versterkt worden. Astanor Ventures' toenemende focus op de Nederlandse markt heeft al geresulteerd in een investering in het innovatieve agrifood-techbedrijf Source.Ag. Door de samenwerking met Astanor wil Invest-NL verdere investeringen in Nederlandse agrifood-ondernemingen stimuleren.

Elisabeth Storm de Grave, Investment Principal bij Invest-NL: “Wij zijn verheugd onze strategische samenwerking met Astanor Ventures aan te kondigen, een toonaangevende impact investeerder in de agrifood sector. De gedegen expertise van Astanor in het financieren van baanbrekende agrifood-ondernemingen in verschillende fases—van Seed tot Series C en verder—maakt hen een waardevolle co-investeerder terwijl we gezamenlijk werken aan de versterking van het Nederlandse agrifood-ecosysteem. Deze samenwerking sluit naadloos aan op onze eigen doelstelling om kapitaalintensieve ondernemingen die een positieve bijdrage leveren aan de agrifood sector van de toekomst gefinancierd te krijgen.”

Contact

Voor meer informatie over deze investering van Invest-NL, neem contact op met:

 

Elisabeth Storm de Grave
Investment Principal

[email protected]