Invest NL

Investering in HyET Solar impuls voor solar maakindustrie

Invest-NL heeft € 14,5 miljoen aan venture debt geïnvesteerd in HyET Solar B.V., als onderdeel van een totale investeringsronde van € 29 miljoen. Deze investering markeert een primeur voor Invest-NL en biedt HyET Solar de financiële slagkracht om haar innovatieve dunne film zonnefolie op te schalen.

Als impact investeerder zet Invest-NL zich in voor een duurzaam en innovatief Nederland. We geloven in het potentieel van lokale, duurzame energieoplossingen en zien in HyET Solar een voortrekker in deze transitie. Hun technologie biedt een veelbelovend alternatief voor traditionele zonnepanelen en is een uitstekend voorbeeld van hoe Nederlandse innovatie kan bijdragen aan duurzaamheidsdoelen. Bovendien is deze investering in lijn met de recente toekenning vanuit het Nationaal Groeifonds aan de Nederlandse solar maakindustrie, waar HyET Solar deel van uitmaakt.

Invest-NL heeft recent een rapport gepubliceerd over de potentie van zonne-maakindustrie in Nederland en Europa. De productlijn van HyET solar is een voorbeeld van de kansen en voordelen van lokale productie en grondstoffen.

Nieuwe productielijn in Arnhem

De € 14,5 miljoen die Invest-NL inbrengt, maakt het mogelijk voor HyET Solar om de productie van de zonnefolie te versnellen. Deze lichte, flexibele, en duurzame zonnefolie is gemaakt van overvloedig aanwezig amorf silicium en biedt daarmee een milieuvriendelijker alternatief voor traditionele zonnepanelen. De fondsen zullen worden gebruikt om de laatste fase van een 40 MWp productiefaciliteit in Arnhem in te richten. Hiermee kan HyET Solar de overgang naar duurzamere energieoplossingen in Nederland en daarbuiten faciliteren. De volgende stap voor HyET Solar is de internationale opschaling van haar productiecapaciteit. Met de bouw van een 300 MWp productielijn en plannen voor een beursgang binnen twee jaar maakt het bedrijf een serieuze groei door.

Venture debt als instrument

Invest-NL is trots om voor de eerste keer venture debt als financieringsinstrument in te zetten. Dit stelt scale-ups zoals HyET Solar in staat om groei te realiseren zonder substantiële verwatering van bestaande aandeelhouders. Het toont aan dat we flexibel en innovatief willen zijn in de manier waarop we de energietransitie en technologische innovatie in Nederland ondersteunen.

Wouter van Westenbrugge, Senior Investment Manager bij Invest-NL: “Met onze bijdrage van € 14,5 miljoen in de vorm van venture debt, onderstrepen we vanuit Invest-NL de kracht en potentie van het sterk Nederlandse consortium achter HyET Solar. Deze investering is een belangrijke stap in het reshoren van solar productie naar Nederland en Europa. Bovendien zet het de toon voor een duurzamere, materiaalefficiënte toekomst in de zonne-energiesector.”

Contact

Voor meer informatie over deze investering van Invest-NL, neem contact op met:

 

Wouter van Westenbrugge
Senior Investment Manager

[email protected]