Invest NL

Invest-NL werkt thuis: "een kijkje in de keuken"

Maandenlang keken we uit naar de verhuizing naar ons nieuwe kantoor op Sloterdijk. Ruime werkplekken, veel daglicht, groen, we konden niet wachten om de verhuisdozen uit te pakken en onze nieuwe werkplekken in te richten. En toen werd alles anders. Door het Corona-virus werken we allen sinds vrijdag 13 maart vanuit huis. Het was even omschakelen, maar het went! We hebben inmiddels een dagstructuur, we videobellen heel wat af en er is ook nog ruimte voor fun tijdens de wekelijkse virtuele borrel.

Onze collega’s vertellen…

Sanne Hermans, Legal Counsel:

“Tijdens de uitbraak van het Coronavirus begon ik bij Invest-NL. Thuiswerken vanaf dag 1. Dat begon heel gezellig met het hele gezin aan de eettafel, inclusief groep 3 huiswerk en Nijntje app. Na een week vol kleine en grotere frustraties besloten we die extra kamer/washok/vaste hang-out van de poes als tijdelijk kantoor in te richten. De poes lijkt het wel gezellig te vinden en ik heb mooi uitzicht op het Erasmuspark, wie weet wat voor creativiteit dat op gaat leveren. In datzelfde park onlangs kennis gemaakt en koffie gedronken met collega/overbuurvrouw Sabine (uiteraard op 1,5 m afstand). Toch fijn om een collega in real life te zien, al werkt Teams prima en heb ik al veel collega’s digitaal ontmoet”.

Leo Holwerda, Directeur Capital:

"Wat ben ik ongelooflijk trots op mijn team dat dag-in-dag-uit lange dagen maakt en heel veel werk levert! We hebben alle technische mogelijkheden van Teams ontdekt en onze systemen kunnen het lachend aan! Maar wat kijk ik uit naar dat gezellige kopje koffie en de lunches samen!"

Sabine Steinhaus, Marketing en Communicatie:

“Mam, mammaaa… help nou, ik snap iets niet!” Georganiseerde chaos bij ons thuis. Net als ik aan mijn Teams overleg ga deelnemen, moet ik als ‘thuisjuf’ sommen uitleggen aan dochterlief, die met haar konijn op schoot schoolwerk tracht te maken. Nog een paar uur aftellen en dan is het 17 uur: een uur ‘Zoomen’ met klasgenoten. Even rust… We zitten in week 5… hoe lang nog…?
Toch is het ‘fascinerend‘ om te zien hoe we massaal over schakelen naar digitale oplossingen om de wereld draaiende te houden. De digitalisering schakelt noodgedwongen een versnelling hoger: we telewerken, vergaderen virtueel, er vindt digitaal onderwijs plaats en we blijven online verbonden met onze vrienden en familie. Nog nooit waren onze computer en smartphone zo onmisbaar."

Reda Atibi, Investment Manager:

"Thuiswerken ervaar ik als iets heel onnatuurlijks, ik werk liever (langer) op kantoor. Gelukkig kunnen we wel eenvoudig telewerken. Voordeel van thuiswerken is dat je uitgebreid je lunch en avondeten kan voorbereiden. En met dit weer wordt de barbecue ook sneller doordeweeks gebruikt. Het grote nadeel, ondanks dat we iedere dag een Teams check-up hebben, is dat het contact met collega’s, externen en anderen minder spontaan plaatsvindt dan voorheen. Dat mis ik enorm”